CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Wednesday, 12 June 2013

Setahun Dah Berlalu..

Assalamualaikum

Pertamanya tahniah untuk diri sendiri sebab da setahun xupdate blog.hihi.Hmm actually byk sangat perkara yang jadi dalam tempoh x berblog nih.Tapi biarl ianya terpahat dalam ingatan sahaja.Whatever it is,life must go on.Berjumpa org baik adalah satu rahmat dari Allah,berjumpa org yang kurang baik pula adalah satu ujian dari Allah untuk melihat kesabaran dan keimanan kita.

Yes,pepatah ada mengatakan"Buat baik berpada-pada,buat jahat jangan sekali"sy sangat sokong peribahasa ni sebab kalau kita terlalu baik ngn orang pon,layan jaga hati sume belum tentu akan dibalas perkara yang sama.Boleh pulak dia sengaja nak sakitkan hati kita.Nak buat kita salah faham,bila kita salah faham,marah plak.Camno tuh?pening kan manusia camni?Xpela cara sy akan jarakkan diri je dari manusia camni.Semoga dia lebih prihatin dengan perasaan orglain kan=)

Xyahla cite psl dia menyakitkan hati je,now dia pon da xde kene mengene ngan hidup sy.Alhamdulillah sgt.(Kalau sy rajin sy akan buat entry pasal dia)

Alhamdulillah atas kehidupan skarang,masih struggle untuk mendapatkan kehidupan yg lebih baik.Semoga Allah permudahkan segalanya.My beloved daughter Nur Aaliya Suri pun dah besar.Dah one year plus.m happy now.Seronok melayan karenah dia yg makin macam2.Yela da makin membesar kan.

Bila hubby cuti mesti we all akan bawak Suri kua ambik angin petang.Lagi2 kat sini memang dekat ngan beach so best sangat jejalan waktu petang.Suri pandai berjalan masa umur setahun so now keje dia berjalan je sana sini.Prektis katanya.kuikui.


Tengok tu bambam kan Suri kat pic nih,kadang nampak Suri ni cam kurus.Slalu nak bagi dia makan banyak,bila dia xnak makan tu risau je tapi bila kawan cakap dia bambam,lega sket.hihi.Masa ni Suri baru pandai nak jalan,so dia cepat penat n takut nak jalan bila nampak org lalu lalang.Tapi xpe Practice makes perfect sygku...


Amboi kecik lg da nak bag Coach ke?haha.Mintak kat daddy.


Okay camnila aktiviti bila hubby cuti,bawak sweetheart jejalan kat taman.Masa Suri xle jalan lagi dlu buntu jugak,so now dia pon da seronok nak jalan.Kita bagi dia jalan n explore dunia luar puas2.Suri nih kalau bawak g kua huk aloh amatla friendly nye,kalau dia jalan ada org pandang dia siap benti tegur lagi...kalau org pndang je xtegur pon dia tegur,punyala peramah.haha..daddy kata ikut dia.mmgla pongggg.sy xperamah sgt.Tapi in shaa Allah bila da kenal boleh macam Bob"mesraaaaaaaa" gitew=D


Bawak Suri tengok Sunset.Sebenarnya mama Suri yg suka tengok.Cantikla kan?memang xboring tengok sunset.Walaupon di tempat yg sama tapi stiap kali capture mesti berbeza.Suka sangat!!!Sometimes ada sekawan burung terbang,kadang nampak kapal terbang.Bagus jugak untuk Suri menghayati keindahan alam ciptaan Allah nih.


Arghhh Subhanallah speechless,so beautiful.


Me and my daughter,i love dis pic n i love her so much.She's adorable n very cute.Semoga Suri terus membesar menjadi anak yg solehah n sygkan mama and daddy.Mama n daddy in shaa Allah akan buat yang terbaik untuk suri hati mama.


Amboi dia tu tgk da pandai berdiri,dah konfiden nak tengok sunset.Kadang kan bila diingat balik dari Suri lahir xle watpe,hanya baring je.Pastu meniarap,merangkak,bertatih,berjalan n now berjalan pun da laju n xlama lagi nak berlari plak rasa masa cepatnye berlalu.Mama plak yg cepat tua.Xpela janji Suri cepat membesar.kiki




Tengok tu my princess.Sama x muka?hihi.Ramai cakap cam daddy dia.Suri ni manja sebenarnya.Suka kene cium.Suke nak menempel kat kita.Setengah budak mesti duk nak berjalan sana sini tapi dia nampaknya masih nak menempel nak kene dukung.Kalau kat umah pon sama,nak kene cium,nak kene peluk.Sayang Suri mama.


Bila hujan kat luar,kita pusing2 dalam mall la ye syg=).Tu kalau puting kat mulut tu,maksudnya ngantuk nak tido dia.




Oh Suri memang suka sup Pizza Hut.Satu mangkuk habis untuk dia jerrr.hihi


Cam mama ngan daddy hantu ayam,Suri pon da mula nampaknya.Lambat suap dia marah kemain.kuikui



Sesekali makan kat luar,tapi hubby kata puas makan kat umah.My hubby mmgla suka makan kat umah.So keje sy mencari resepi yg baru and simple.Tapi dia xkisah pon makan yg sama janji pedas.layyyannnnn........



Tengok kefriendly-an Suri tuh,daddy nak ambik pic dia.Dia g tegur ada kanak-kanak kat belakang kitorang.Xpela syg,bagus sayang jadi friendly tapi jangan jadi gedik ye...huuu...selalu susah hati mama nnti.huhu.

As for now,m happy with my life.Memangla ada perkara yg masih blom dicapai but we r still working on it.Semoga Allah memberkati keluarga kami,dimurahkan rezeki n bahagia sentiasa in shaa Allah.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...