CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Thursday, 11 October 2012

My Family Datang KL..yehuuuu..

Assalamualaikum...

~ Sampai juga family kt teratak sy neh..hehe...mula2 duk konfem ke x konfem then akhirnya mereka sepakat membawa berkat jadi datang...hoooreyyyy...:D

Entry neh sebenarnya da alama duk dlm draf tu,so publish jela..hihi...

Niat sebenar diorg ni nk bw mum berjalan2 neh...nk g Ikea,I-City n Jalan TAR..so mengenangkan hubby yg busy,sy trylah sehabis baik jadi tour guide walaupun agak xbape fasih jalan KL...kakaka...


Diorang sampai je terus panaskan nasi minyak n gulai ayam my mom bawak...yummehhh...terubat juga rindu nk mkn my mom"s nasi minyak...haaa gitu....n my mom siap bwk bwk teh from Kemaman...teh my mum mmg tbaik...suka sgt...diorg sume pon blom mkn lg sbab nk mkn sama2...sweet kan?


Other than nasi minyak,diorg bwk kepok lekor,kepok keping...manggis n rambutan..dap nye..malam tu jugak melantak...








Okey after da bekpes sume,ready to go...hehe..nak ke Ikea ni senang je,lagi2 hubby da bg direction dh..hehe...listen n follow je lah...hubby xle ikut cz ada urusan...hmmm:(








Okey haa da nmpak dh..pn nida sgtla eksaited cz dia da lama nk g ni,lg2 nk msuk umah baru kn,so nak la serba baru..yeke Pn.Nida?hehe....hubby dia xde oustation,so kami samalah...single but not available...heee;p






Okey...kami da sampai...mum kata nape xpkai baju pegnen?hihi...xtaula..sbab perut xbape besar kut,tu yg cam xkisah sgt tu...tpi tgkla da msuk 8 ke 9 bln nnti nakla jugak merasa pkai kn....hehehe...






Hai kalo bjalan ngan siblings mmg cam ginilah...jap2 snap gambo je kejenye...kihkih..mum kt blkg xsmpat nk ajak join skali..hi3.






Aww baju2 kat Cotton On neh cantik2...tapi xsmpat nk tgk2 sgt pun cz kami mengejar masa..tpi banyak baju2 dia ssuai utk preggy woman...:D,Pn Nida n Cik Zura pun kegilaan sekejap..xpe t next time kita shop sakan key...

Mood:happy jejalan ngan my siblings:))))))




Wednesday, 10 October 2012

Nur Aaliya Suri Bt Adam Shah

Assalamualaikum

~ Selama xupdate blog,banyak perkara yang berlaku ada manis and ada pahitnye...biasala adat kehidupan kan..tapi apa yang sy sgt2 bersyukur adalah dkurniakan seorg puteri kecil yg sangat comel...daddy xhbs2 ckp cam muke dia..ye daddy mmg ramai pun ckp gitu...hehehehe...

Kalau nak dcerita pengalaman nak lahirkan my princess mmg mcm2 perasaan,cam ibu2 laen jugak..pg 7hb April 2012 kul 8.30am air ketuban da pecah..mmg nerveous sgt2..gtau my sis n my mum secara cool je,padahal dlm hati Tuhan je tau..bila da pecah ketuban ni bermakna,sehari dua lagi mesti akan bertemu muka dgn my baby..insyaAllah..

Masa tu xhbs2 berdoa spy dpermudahkan sume..so my sis soh g check up kat klinik,dia yg anta cz my hubby kat KL lagi.Then nurse kene anta nek ambulans cz tekanan darah tinggi..hmm actually mmg berdebar n lg stu sedey sebab hubby xde bsama..hanya my sis yg fhm my feeling time tu...kol hubby gtau n dia bertolak dri KL..

First time nek ambulans mmg mcm2 perasaan,n sebenarnya takutla lebeh...hihi..n driver ambulans tu actually bawak laju jugak n main langgar je lubang ke ape ke...yela mgkin nak cpt smpai kan...hihi...gtu rupanya duk dlm ambulans...heeee...

Smpi spital kene tahan kat wad..hubby smpai dlm ptg gtu xsilap,n jumpa dia kat wad..alhamdulillah..dia pmberi semangat sy sebenarnya..huu..start kul 12 mlm baru rs sakit..mmgla org kata mule2 sakit 15 min skali,pstu makin kerap smpila mmg lgsung xtdo smpila pg...tahap sakit kontraksi smpi boleh menggigil2 jadinya..sabar je demi my baby..xsabar nak jumpa dia..

Besoknye kul 10 lebih siap2 masuk labor room...adui perasaan?takut gilerrrr....tp buat cool je,nasib baik hubby ada sama...n mkin lama makin sakit sampaila tepat jam 2ptg tanggal 8 April 2012 my baby lahir...alhamdulillah..nak kata proses bersalin sakit,xla sangat tapi tang kontraksi tu jela xtahan...hihi...tp dlm2 meneran tu sy igt my hubby usap2 kepala bg smngat..tenkiu syg...love u sooooo much!!!!!

First time tgk my baby,xtau nak gambarkn perasaan camne...rs lega,ringan,bersyukur..ntahla sukar nak digambarkan perasaan tu..rs bertuah sgt diberi peluang camtu oleh Allah...Alhamdulillah...

Then doc tpksa anta baby ke wad sebab katanya ada masalah tulang sket n nak check beberapa perkara lagi..then sy dimasukkan ke wad sebab darah banyak keluar..4 bungkus darah masuk dalam ms 3 hari n selama tu jugak sy xpat jmpa bby..rs sedey sgt bila tgk ibu2 sebelah sume ada baby...huuu.tapi apakan daya..baby plak suddenly ada kuning,yela sbb xbgi susu ibu kan..:(

Masa kat wad n hubby masuk time melawat masa tula bincang nak bg nama..n kata sepakat nk bg "Nur Aaliya Suri bt Adam Shah".Bila doc kata keadaan da okey n bole jmpa baby..Allah je tau betapa bersyukur nye sy..cpt2 pg cz nak susukan dia...mmg xde pengalaman tapi once da jadi ibu,kita sanggup buat apa je..

My baby kt dlm inkubator,sian dia sejuk je..ada jaundis sket:(

Masa tgk dia kt dlm inkubator ni la baru leh tenung lelama sket..Suri lahir seberat 2.6kg je.Bila dia duk sebelah2 ngn bby laen,dia nmpk kurus,kecut n panjang..bby len gemok montel2 jer..besela mn2 ibu pun msti akn duk tenung je baby dia..msti tgk ikut muka sape,sihat ke..rs cam xpuas nk tatap...yela 9 bln duk tggu dia lahir kn...:)))


Suri da bukak mata..comelnye anak mama..1st tgk mmg mcm muka hubby..ihih..


My baby...akhirnya mama dapat bertemu mata ngn Suri*love*.Kdg perasaan x prcaya jd ibu msh lg mnebal.Terigt dlu ms kecik,liat nkbgn mndi g skolah sbb sejuk,pstu masuk skolah menengah,aktif sports(terlompat sana sini,mmg sgt2 in love ngn sports),msk university n jumpa my hubby...n alhamdulillah kekal smpai skang n diala daddy pd anak sy.Bersyukur sgt!!




Masa dbgtau da bole kluar wad,rupanya Suri xle kua lagi so cam agak sedey n risau jugakla..pastu tetiba pulak Hospital Tengku Ampuan Afzan dilaporkan bergegar kesan dari gempa bumi.Bomba dtg minta kosongkan bangunan lama n sume diminta ke bangunan baru..nasib baik waktu tu ada ngan Suri,so Suri dlm dakapan daddy.




Time tu rasa sedih sangat bila tgk baby2 laen yg bmasalah d bawa keluar oleh nurse.Ada yg siap berwayar2 sume...ya Allah semoga mereka sume selamat:(((

Ada juga baby yg duk dalam CCU ditinggalkan situ je sebab xbole nk bawa diorg turun.Nurse2 yg menjaga baby2 tu pun berserah je kalu apa2 jd..ya Allah baeknya diorggg...huu




Time neh Suri da bole keluar,xsabar nak bawa Suri balik n jaga Suri.Biar Suri kat depan mama jer...and Suri tido je manjang...rasa cam nak kejut je dia..suka tgk lagi2 bila dia bukak mata n pandang kita...rs puas sgt...


First time senyum...heeeee...punya kecik Suri dpt pki baju je...suar sume besar...n srung tgn pn tercabut2...ihih..


Ni la gelagat daddy bila balik jumpa Suri..yela 2 mggu skali balik jumpa Suri kn...Ms dlm pantang,Suri sgtla kuat menangis...cam di alarm2,mlm je kul 12 lebey mulela menangis smpila dkat Subuh..Tuhan je tau perasaan time tu..mmg sgt2 mencabar n menguji hati seorg ibu..tp bila igt pesan kwn2 yg ckp tu normal waktu pantang,sy kuatkn smangat n doa je cpt hbs pntg...hihi...pernah gak nges sensorang sbb penat xckup tdo,suri plak asyik nges je..tp nasib baik ada my mum,at least lega sket.

Pengalaman jaga baby mmgla lgsg xde..anak buah pn jmp je da bsr..n mmg xbrani nkpgg baby..ms dlm pntang pun my mum n sis yg mandikan Suri..sy xbraniiiiiii..dhla Suri kecik sgt..risau sgt..tp cane2 pun bila ad anak sndiri,msti wujud prasaan yg sy boleh!!!(tetiba).n after that alhamdulillah lebih bkeyakinan nak jaga Suri..

My dad lg la,bila tgk sy pgg bby..siap ckp.."cam xcaya tgk lina ada anak"hihi.yela ms muda sebok bljr sn sni n kwen lmbat plak tu...tu yg agak klaka kut...kihkih..tapi percayalah ayahandakuuuu...eheh...


Masa neh Suri da nak masuk 2 bulan...alhamdulillah...da kurang sket menangis n da pndi senyum n respon:)


Suri 3 bulan...i love u syg..bila tgk muka Suri,cepatnye berubah...dulu kurus je,now da bambam...




Kepala Suri dbotakkan oleh daddy dia cz kat kepala dia ada ekzema...pas sapu ubat,hilang sume:)


Bawak Suri ambek angin petang ngn kengkawan kat Taman Layang-Layang:),bila Suri da besar alhamdulillah senang je jaga dia,menangis bila lapar je..dlm kete senyap je..n kalau nktdo dia tdo jer..



Jejalan ke Ikea with daddy..:))



Ni la gelagat Suri masa belajar nak meniarap,seronok sgt tgk dia mmbesar dpn mata..pe lg,kasi smngat la...go syg mama:)


Yeayyyy da berjaya meniarap...comelnye anak mama...bila da boleh meniarap,sebok nk meniarap je kejenye...sayang Suri!!



Raya tahun neh sgt bmakna dgn khadiran puteri neh...bila da ada anak neh,sebok nk siapkan dia je...nk dia cantek2,almaklumla raya 1st kan.....love both of u!!


Our small family...thanks Allah..Semoga keluarga kami kekal bahagia n permudahkanla urusan dan rezeki kami:)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...