CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Friday, 3 February 2012

Saya bersyukur..thanks Allah:)

Assalamualaikum..

Salam..lamanya x update blog...nk buat macamana,sy mengalami sindrom xle nk mengadap laptop lelama...actually da bape bulan x update blog ni banyak sangat benda yang jadi...kalau nak share alamak sampai bulan depan pun blom tentu berenti menaip...hihi...

Ada ke sindrom xle mengadap laptop?ye ada...hihi...al-kisahnya 3/9/2011 sy disahkan pregnant...yeayyy alhamdulillah...tarikh tu mmg sy ingat dlam kepala je,mana x nye moment paling indah dalam hidup seorang isteri kan,bakal jadi ibu pula...meningkat lagi satu fasa dlam kehidupan....

So start dah tau pregnant,memang sy mls betul nak mengadap laptop...kalau bukak pun jap je.masa scan tu pon actually pegnen da 6 minggu dh...mmg da pelik sbab bulan puasa bulan 8 tu,sy puasa full..tapi mls nk check lg sebab takut kuciwa...huuuu...so biar je dlu,bila raya pg raya umah kwn,aizah...so my hubby pon borak2 ngan hubbynye n dia pesan soh check...masa tu tiba2 bkobar2 nk check...

Ada satu hari,xingat dh bape hb...hihi sebab da lama kan...tapi dalam raya ketiga gitula kut,me n hubby balik raya kat kemaman...so singgah Kuantan kunun nak beli pregnancy test,btul smpai depan pintu Watson,hubby pun elok je parking,pekerja dia terus tutup pntu....hai punya la hangin toksah cite la....masa kitorang xsmpai,terkangkang je pintu...nampak kitorang n sy pun da siap kua kete,dan2 tutup....sorry to say,tapi serius mmg pemalas la tu gayanya...blom pun pukul 10.30mlm lg....sabar lina sabar...so kesimpulannya sy kecewa....

On 3rd Sept tu kebetulan my sis nk buat check up tuk kandungan dia,so dia ckp checkla skali...em em...sy agak nervous sebenarnya...tapi smpai bila nk buat xtau kan..so beranikan diri check up skali....n positif da 6 minggu...alhamdulillah...xtau nk gambarkan perasaan macamana bila doc gtau,rs cam dlam drama pun ada....rupanya da hampir 2 bulan anak mama ada dalam rahim mama,bila hubby g outstation,rupanya sy bukan keseorangan kt umah tapi ditemani baby sy....i'm so touch...:(







Tu my baby,betul la org kata sebesar biji kacang kn....besarnya kuasa Allah...xtau nk cakap cemana:))

Hubby plak nampak happy..n tercengang2 sket cam xcaye...hihi..yela kalau di fikir2 balik,kami couple 7 years,kawen plak da hampir 2 tahun then baru dapat rezeki...pasni bkn lgi berdua tapi bertiga insyaAllah....:),apa2 pun kami bersyukur...

N now kandungan sy pun da nak masuk 7 bulan..punya la rasa cam kejap je masa berlalu...alhamdulillah sepanjang pegnen ni langsung xde alahan pape,cuma awal2 pegnen je jadi xtau nk mam apa...tomyam yg digilai mmg lgsung dipandang sbelah mata..hihi...mulut jadi xtau nk mkn apa,bila p kedai mkn,xtau nk order apa...hahaha...kalo x mesti tomyam je yg kua kat mulut...

N xde hati nk msk,mmg mls gile nk msk...so decide balik duk kg..atleast kat umah my mom ada.leh mkn pape je,biasalah umah family kn,mesti sentiasa meriah ngan makanan,lgipon my sista pun da bersalin ms tu...tgh berpantang,so dia pndang jelah sy mkn sedap2..hihi..n ada pengalaman jugak tgk dia uruskan baby kecil dia tu...hik3..

Masa awal2 pregnant jugak kerap terjaga malam,tidur xlena...lg2 hubby xde outstation..kalau boleh stiap masa nak hubby ada kt sebelah...mls nak ingat perasaan ms tu,mmg sgt2 sedih...pernah terjaga nangis sorang2 rindukan hubby sgt2...uwaaa.....

So every month mestilah pg check up utk check kandungan,n so far alhamdulillah my baby ok,aktif lagi tu doc ckap....em nk jadi olahragawati cam mama dia kut,eh xpasal...kikiki...








otw pegi check up....oh btw shawl ni sy jual,silalah melawat ke FB sy"Chenta Adara"k...(iklan kejap)





Tgh tunggu turn untuk check up...



Me 6 months preggy..perut kecik kan?ramai cakap camtu..tula salah satu sbab sy xpakai baju pegnen...hihi...my SIL pon cakap"kak lin pregnant naik kat perut je,muka sume sama je"hihi....xpela bagus jugak cam gitu kan...nnti xpayahla nk diet sgt after deliver...ngenge^_^






With mum..masa ni pegnen nk masuk 3 bulan...hihi..






Okey...ni da 5 bulan..da masuk 5 bulan baru rs sket perut cepat membesar...hmmm...baju pun da xle main sarung,da kene pilih2 jugak....hmmm....





With hubby g tgk cite Mission Imposibble..masa ni pun 5 months preggy:)))),hubby sy neh,jap nmpak kurus,jap gemok...haih..fenin2...:D






Suka peluk dia....:D








With my SIL,Jihan n Umi...thanks kat diorg yg aturkan nak tgk MI neh..kalo tggu hubby,bila xtau dapat g...hihi...asyik keje je kan....huks...sayang korang:))






Da xle pakai heels..pakai flat2 jek...^_^


Now,bila da preggy nk masuk 7 bulan ni macam2 perubahan dah rs..malam2 pun da ssh sket nk tdo...ke kiri xkene ke kanan xkene,kadang2 telentang pun xkene...tpi bila da lena ok je...perut pun kadang2 mengeras katanya baby mengeliat,comel je kan....makin besar perut makin rs pergerakan baby,dapat rs kadang tangan dia ke kaki dia...mula2 cam ngeri pun ada sbab mmg baby akn sntiasa gerak2,xkiralah kita duk mkn ke,basuh pggan ke masak ke....tpi lama2 dah jadi biasa....kadang dia xgerak,sy plak soh2 dia gerak..hihi....


Kaki pun sy prasan cam da bengkak,xtau nape..yela jari sbelum ni kurus2,bila da gemuk2 tu cepat jugakla sy perasan kan...hihi... ingat nak tanya jugak doc bila next check up neh,bila bgn pagi,pijak lantai...ui sakit je rs...lama2 ok la...


Cuma kene jaga makan,xle terlalu ikutkan nafsu makan...sbelum ni teori sy silap rupanya mkn tuk 2 org..haha...doc ckp xde istilah camtu,mkn je cam biasa cuma kne lebihkan mkanan berkhasiat...patutla berat naik mendadak...ms belum pegnen 54,now da 64 gitu...bru nk msuk 7 bulan..ish xle,xle.....kuhkuh....


Hubby pun memahami,sesekali sy teringin nk mkn pape,dia bwk jugak pegi,nasibla xde mengidam yg pelik2...alhamdulillah syukur sgt pegnen ni dpermudahkan sampai skang..alahan xde n masalah lain pun so far xde..syukur sgt2...smoga dipermudahkan smpaila bersalin....InsyaAllah....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...