CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Friday, 9 September 2011

Ikan Patin Vs Siput Sedut..

Assalamualaikum....

~ Entry melambak2 kat kepala nehh tapi mana satu nak mula xtau..haha....ohhh raya kelima yang lepas,my dad ajak beraya ke umah my cousin kat Pekan,Pahang..memandangkan me myself pun xpernah sampai so kebetulan  Adam(my hubby) ada,so moh la kita g beraya....

Yang terbaik katanya nak masak ikan patin?????uwaaaa bestnye......jom jom.....hehe.....

Singgah Kuantan dulu sebab my sis nak check up....lor tutup pula sebab lunch....so cari barang jap sementara tunggu my dad gerak dan berjumpa di mana2...


Waaaa abg beli apa tu?cokelat ke?hihi.....bestnye....




Abang nak snap Cikna ke...boleh boleh...jap Cikna pose...kehkeh....Cikna xpe je bab2 bergambar nehhhh....



Waaa abg nak bawak kete ke...oklah biar Cik Adam rest plak...kakaka....budak2 memang aktif kan,kejap ke depan ke belakang....n xnampak diorang penat...haha....

Hubby boosting all the way,siap salah jalan lagi...my dad dah nak sampai dah umah cousin....huhu.....guk guk....kereta mati pula kerana kehabisan minyak....uwaa...

Tadi rasanya isi minyak,dah tu isi bape la agaknya...huks...rupanya hubby isi sket sebab actually wallet dia tertinggal kat umah so my mum yang tolong bawakkan nanti.....hmmmmm kereta Subaru isi RM20 takat manala bleh pegi......huks....


Ye masih ceria walaupun hari sangat panas hoookeyyyy.....em apa yang i suka bout Adam is dia xmudah panik....dudukla dalam situasi apa pun ngan dia,kalau ada masalah,dia akan selesaikan dengan baik....hihi....



Kemudian,maka kami ke umah pakcik sebelah jalan nehhh...mula2 hubby kata pakcik nehh cam xnak layan juga..yelah takut juga kan tetiba manusia mana neh datang minta tolong tapi Adam biasalah,pujuk rayu dia tu haaaa....pakcik kalah...kihkih....

Me n mak buyong ok,nasib baikkkk...dahla cuaca panas nehhh.....walaupun pakcik tu xjemput masuk,kami faham....dia tggal berdua je..makcik tidur kat dalam bilik....

abg? abg ok x?






Lor xbape nak ok rupanya...panas la tu haaa....syiannn dia.....huuu...




Haaaa bukak baju terus baru best angin sepoi2...Cikna pun rasa nak bukak baju...erkkkk.....



So hubby pun pergi cari minyak ngan pakcik...hmmm.....tinggallah kami terkontang kanting di sini...hihi....



Hmmm Cik Kulin.....sian panas kat situ ye.....huuuu....kami pun panas juga di sini....emphhh....




Then bila hubby balik,pakcik ajak minum dulu....alhamdulillah..makcik pun dah bangun sebab anak dia baru sampai....lega sket tekak kami neh pakcik...hikhik.....

Tapi kami lepak jap jela sebab my dad dah kol2 tanya kat mana...hihi....dia nak datang rescue tadi hubby cakap xyah...kihkih...segan la tu kut...kua3...



Okey nak balik dah.....thanks pakcik n makcik......peace from me n abang...heeee....:)))))

Assalamualaikum...kami da sampai.,terus serbu ke dapur....wakaka..






Ok..da ready neh nak mam...hehe...



Tengokla lauk tu cemana x serbu?hahahha...favourite i ulam ulaman nehhh......ikan patin lagi tu....siput sedut?????perghhh lama xmakan...terbaik.......



Mak buyong tu nampaknya xsabar nak ngap ikan patin tuh ha......eeiii kalolah my lil sis tu ada...di ratah2 nye ikan tu haaa.....nak buek cemano,dia xde g open house...hihi.....






duk ratah siput sedut haaaa....






Adam tu favourite nye ikan patin juga...

My mum plak xmakan ikan patin..tapi masak untuk anak2 boleh....hihi....my mum xmakan ikan2 yang seangkatan dengannya seperti Keli,Haruan.....kihkih...dulu actually i pun takleh makan gak sebab hubby suka,i pun lehla makan skarang...kehkeh....




Sangat menghayati....huheeee.....




Lepas perut dah kenyang....kami bergambar pula...kenang kenangan gitu di hari raya...hehe....

Mereka pakai baju sama..sungguh sweet...:))






Kitorang ngan tuan umah....husbandnya kuar sebentar...hihi....




Ni la my dad dan adiknye...kitorang panggil ma jugak...actually ma neh kembar dengan pakcik yang juga adik my dad.....tapi dalam keluarga kami setakat neh xde pula yang dapat kembar...hihi.....



Ma neh masa kecik2 suka sangat g umah dia sbab konfem dapat duit raya...hikhik....n dapat kain2 pasang juga...sebab ma neh menjahit...cakap je nak baju style apa,dia sgt terer buat....


Nak balik dah.....



Haie nape kakak camtu...mungkin nak duk atas Cikna juga tu tetapi tiada ruang...hihihi....nasib x terseliuh kaki tu.....kehkeh....




tata titi tutu...:D




Me n beloved hubby:)))




Kami balik dulu Ma and Kak La...terima kasih masak sedap2 untuk kami...puashati sangat2 makan...lain kali boleh masak lagi,....hikhik....

and then kami meluru ke Pusat Rawatan Keluarga kat Kuantan...my sis nak buat check up...i nak check up gak bleh....heeeeee......




Adam nehhh...suka memain nak snap pic dia tau...kuhkuh....xpe upload gak...haha...





My sis neh nak tunggu due je haa.....dalam 2 minggu gitulah,i plak yang dup dap dup dap....kih3....dia cool jeh...



Sempat pula singgah ke Kuantan Parade sebab kakak nak beli pencil color...da muncong2 da haaa kalo xbeli....hikhik...yela da besar kan,da pandaila nak majuk2....


Dah setel sume....jum balik titon...yg pasti i happy n alhamdulillah,nntila i share nape i happy ye...:))))))))))))



1 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...