CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Thursday, 11 August 2011

Terasa Suasana Raya:)

Assalamualaikum..

~ Plan nak ke Kemaman tengah hari tapi calling2 hubby xpat,so lajak ke petang...huhu...so plan pergi jelah mana tahu nga otw dapat kol.




  


Okey da siap sume jum gerak...


Sampai umah my sis,ajak dia teman i pegi ambik kad nikah yang lama gile plan nak ambik tapi x ambik2....huhu.....da setahun lebih kawin baru nak ambik ni ha.....


Inilah tempatnya...kalau i sorang xjumpa cari nehhh....


Ye zon menutup aurat ye.....heheheh.....


Yeayyy akhirnya da dapat sijil yang ori,rupanya selama neh pakai yang sementara jek...napela ko x hambik awal2 lina oiii.....wakaka.....

Ok so hati pon da happy dah ambik then bolela merayap sebentar ngan pn Aznida....plan nak usha2 tudung n baju2 raya yang cantik2 untuk dipakai di hari raya kannn....

So kami ke CentrePoint Kemaman...


Sampai je mata ini telah menangkap satu tudung yang lawa,hehehe...actually da ada kaler itam kelabu now nak beli color neh plak....i memang la cam gini...kalau dah suka,pattern sama lain color pun xpe.....:)



ada yang berkenan ke tu...hehe....actually my sis neh da sarat neh tapi larat lagi berjalan...bagusla kan senang nak bersalin nanti.....




Baju neh cantikla,rasa nak beli je raya...hihi...i ni kalau color merah sume je nampak lawa...actually ada satu kurung cotton kaler pink sebelah lawa la....tapi lupa nak snap pic.....hmmm.....


Ni kedai yang my sis slalu pegi kat sini...memang lawa2 tudung n shawl2 dia....ada accecories juga.....



Da penat usha2,so kami ke Tunas Manja....nak beli barang sket....sampai2 je wahhhh dah berkumandang lagu raya.....dulu rasanya da dekat raya baru pasang lagu raya,skang ni makin awal plak.....lagu Siti-Sesuci Lebaran plak tu...memang i nye feveret song...hehe....




Ek eh nak beli kuih ke...



Macam2 color n nampak menarik tapi sedap x neh...hehe....i tempah ngan my friend je,yela sebab dia bagi tester so dapat test sedap ke x kan....bila sedap,i terus order....:)))


Cari apa tu.....


Oh cari neh rupanya....Laici cap Bilal....my sis cakap laici cap ni sedap sebab buah dia bulat n banyak lak tu.....erm ada gaya model laici x???haha....



Da nak balik singgah jap beli sata ada my friend kirim...sedapnyee...original from ganu la sedap rasa ikan dia,kalau kat tempat lain...ikan pun xrasa...huks...



Nak balik dah..jum ikut CikNa balik umah nenek.....hehehe...laju je diorang neh kalau nak datang kemas umah nenek...kehkeh....abang bagi senyuman paling manis tuh...kakak plak silau katanya......



Ambik CikWa kat ofis terus pulang ke umah....langit gelap cam ujan tapi x pun.... my dad nak buat Sup Kundur...yummy...bukan senang nak tengok owner nye recipe buat kan...sesekali je turun dapur tu...hehe...



Yeayyy da dapat kad pernikahan...satu tuk hubby n satu i nye....:)))



Nila laukfor berbuka..actually my family suka makan nasi berlauk terus masa berbuka...jarang sangat ada kuih muih yang berbagai rupa..hehe.....



Budu and ikan bakar....nyum2....


Ikan singgang makan ngan budu dan ulam-ulaman adalah sangat terbaik!




Ni plak Sup Kundur resepi my dad....sedappppp:))))




0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...