CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Wednesday, 24 August 2011

Kita Merancang,Allah Tentukan....:)

Assalamualaikum...

~ Memang jadi lumrah my dad akan ajak balik kg masa bulan puasa jenguk saudara mara..so jum...kitorang gerak dalam tengahari naik satu kete je...



My sista...



Nampak sangat muka puasa diorang ni kan.....sugul je gitu haaa.....



Kakak ni kadang susah sket nak snap pic dia....ni ok laks...hihi...




Abang nape tu..nenek xnak bagi duit raya yer....pujukla nenek tu,banyak duit nenek nak bagi tu.....



Ayahanda ni da ngantuk ni sebab tu dia soh i drive tapi i nyer lesen actually da 4 bulan mati..haha...asyik lupa je nak renew...kadang main lupa je bawak kete...nasib xkene saman...so my dad benti kat Pejabat Pos n renew jap....hehe...thanks dad...




So mak buyung ni la terpaksa bawak kete...tu pun nasib baik jap je....my dad lelapkan mata jap je....pastu dia da segar bugar....hehe...




Now da sampai kat Batu Rakit,Kuala Terengganu..sampai je lepak2 jap...borak ngan mak sedara...katanya"kalau bukan bulan puasa leh juga minum2 air"tu lah pasal...hikhik...so sembang2 kosong je...ada yang g mandi,solat dan sebagainya....

Actually ni kg belah my mum..ingat dulu kecik2 slalu balik sini....pergi cari buah kemunting,ada experience ngan pacat,lintah...eee geli....naik basikal,kene ngorat(cecececce)...haha..macam2 kenangan waktu kecik kan..tengah nak membesarla katakan...


Penduduk sini mostly nelayan so dekat ngan pantai..ingat lagi jalan2 kat pantai...cari remis....best je kalau ingat2 balik....masa nenek ada dulu,i sangat suka dia buat kopi....memang terbaik...


Plan nak berbuka kg belah my dad,tapi suddenly my dad urgent kene balik ada kerja so pastu terus kene rushing balik...tapi sempat singgah bazaar sebab confirm berbuka tengah jalan kan....so belila pape yang patut...



Bazaar Ramadhan dia sangat panjang hokeeyyy...syokkk...




haaa nak kuih apa sume ada...n actually sangat murah kat sini...puashati..:)))




lagi dan lagi...hehehe....sebab kalau bukan bulan puasa..i jarang makan kuih muih...so di bulan yang mulia neh lagi2 senang nak dapat kuih muih,so janganlah dilepaskan peluang ini....hehe....




Ayam percik satu sorang tidaklah dilupakan....:))




My mum terliur tengok nasi lemak neh...tapi bukan dia yang beli nak makan....i plak yang beli kunun nak makan buat sahur...hihi....



Cik Wa cari apa tu....hehe...



Macam2 makanan ada...best..rambang mata plak rasa....




Ngan adik bongsu,...ok dah jum...hehe....dia ni memang kuat makan gak neh...ayam percik tu feveret dia......huks...




ek eh abg da makan?xpose ye....hehe...suka betul dia n kakak ngan kuih tu....




So by the time nak berbuka...kami singgah kat kedai mana2 yang kosong...n kedai ni jelah yang kosong n dia masak pun mesti cepat kan.....yang lain sume full....

Kedai ni layanan dia gak kurang bestla..ntahla for me..kalau berniaga kita mestila dulukan customer kan,ni x...kita fahamla diorang sibuk nak berbuka...tapi baik tutup kedai je camtu...kuhkuh...


Okeyla sementara tunggu makanan masak,bergambar le seketul dua. sebagai kenang-kenangan kat kedai ni...mana tau jadi kali yang terakhir singgah...hihi.....

2 comments:

nida husna said...

selamat hari raya. hehe

azlina_muhammad said...

thanks nida...selamat hari raya juga ye...:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...