CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Saturday, 6 August 2011

A Day Before Ramadhan(Part Two)..

Assalamualaikum...

~ Teruskan perjalanan ke Parit Buntar,view sangat best n cool sesangat..lagi2 kitorang bertolak petang....



agak2 boring i bawak dvd "3 idiots" so layanla jap dalam kete...hubby nga drive so xsyok lak nak tdo walaupun mata ngantuk kan,biasalah kalau naik kete....mata pon cam dibuai2 gitu,ala2 didodoikan gitu...hehe...



cite ni tengokla 10 kali pun tetap sedih gak.....:(((

So sampai je kat kampung,gi jenguk atuk dulu...kebetulan atuk ada kat kedai sepupu hubby,Abg Udin..


Teringat pernah datang sini lebih kurang 9 tahun lepas,masa tu baru start couple ngan hubby.cam xcaya dia ajak balik kampung,biar betui????tapi i follow jelah....tapi seronok sebab memang suasana kampung...sejuk je...

Abg Udin n Kak Ri actually berniaga kedai makan,Kak Ri masak memang maveles....maklumlah org Siam kan....Tomyam dia terbaikkkk abad ini....hehe....so umah betul diorg kat belakang kedai ni je....leh jalan kaki....


nila atuk....kedai ni pun actually dalam proses nak dibaik pulih sebab slalu banjir kan....sebelah kedai ni ada sungai sampan berlabuh,cantik tapi sebab kitorang sampai malam so xnmpak nak ambik gambar....kalau ambik pun perabih boreh jeee....wakaka...


Sampai je dijamu rembutan,memanglah terbaik kerana diri ini dah lama xmakan rambutan...manis n sedap.....yummy...dan juga air nescafe ais d situ...eheh..


Then Kak Ri gtau nak masak sahur n nak masak tomyam...wow...best....so sementara Kak Ri masak me,hubby n mak ke umah Mak Ngah dekat2 situ jugak...Mak Ngah ni adalah mak Abg Udin dan kakak kepada my MIL...(huk???fenin2...hehe)


Sampai je umah Mak Ngah....tengok apa i jumpa...alaaaaaaaaaaa tomeinye....tengah tidur bestnye dia ye....ish2 geram tol tengok kitten nehhh....dahla gebu2...nak bawak KL sekor leh  Pak Ngah?hikhik....memang xdapekla nak jek,dia sengaja bela kasi ramai...kekeke...




comey gile....eeee rasa nak lambung2 je....ahaks...



alololo Adam memang peminat miow number 1...:)))




Tengok tu...xsedar dah org snap pic dia tu...hehe....




Durian lagi???walau sebijik tetapla dilayan...hehe....


Then macam2 topik di borakkan and yang suprisenya i baru tahu yang kalau ayam patah kaki....mengkarung dalam hutan yang ubatkan....xcaya???seriussss....PakNgah yang cite...biasalah kalau lepak ngan org2 tua mesti banyak cite2 yang kita xpenah dengar kan...


Kata Pakngah...ayam yang patah kaki tu kita bedung cam baby kecik baru bersalin tu...then tinggalkan dia malam dalam hutan...sok konfem kaki dia baik...menarik kan?


Pak ngah pon ada bagi petua untuk bela kucing...yela dulu dia ada 40 ekor kucing,skang je dah tinggal 11 ekor camtu sebab ramai orang ambik,curi,terlupa ambik n macam2 lagila...huhuh...


Katanya,masa kecik kalau miow berak dalam umah,kita ambik najis dia,then campur ngan tanah n bawak dia skali keluar umah n letak tempat yang kita nak dia yark...then letak najis tu situ,bia dia tutup...2,3 kali buat InsyaAllah ke situlah dia....tapi jangan lupa buat pintu keluar dari umah,kang sama gak xleh nak kua....hahahha...


cite punya cite terkeluar cite Mak Ngah terer masak megi goreng...apalagi mak ngah tanya nak ke,hubby dah tersipu2 kambing then ikut makngah ke dapur siap blaja lagi....hikhik..









perghhh layannnn.....memang lain dari lain...mee dia xkembang sangat....nyum nyum...


Pak Ngah lak pandai buat ikan kering...nasi baik i teringat,so dapatla bawak balik makan berbuka bulan2 puasa nehhh...memang sedap gile ikan kering dia....xmasin sangat n memang sedaplah!!!!




best sebenarnya layan2 miow ni...lagi2 kalau banyak,kelakar tengok gelagat diorang....


pom prang pom prang sampai kul 1...n lagi satu Pak Ngah cakap kadang ada kucing yang macam nak naik kurap tu kan,bulu luruh...so ubat dia sapu je minyak tanah...InsyaAllah ok...dia memang buat camtu....


Nampak gayanya awal pagi jugakla kami bertolak ke KL,g umah Kak Ri,sembang2 n then makan sahur...n i siap belajar buat Tomyam dari Kak Ri...yehuuu...dia buat main campak2 je tapi sedap gile...akan dipraktikkan nanti...hehe...


Pas makan hubby nak lelap mata jap,yela dia nak drive kan...so i pun lelap skali....kroh kroh....then kol 6 pagi camtu kitorang bertolak pulang....syok sangat suasana pagi lalu sawah padi....saujana mata memandang...






Dengan xsemena2 tayar pancit...aduisshhhh...nasib baik xlalu highway..lalu ikut Lumut sume nehhh...cari kedai tayar ada la seketul...tu pun kene kol baru datang.....datang nye pulak punyala lambat,dahla kami nak kejar masa sebab hubby xnak drive tengahari,dia xsuka coz ngantuk katanya....tul gak tu...hmmm....






Pelabuhan Lumut...cantik...berkabus je masa nehhh...


Sampai Kl,anta mak kat Kepong then kami terus ke Shah Alam...basuh Cik Kulin jap,kesian lama xmandi... then ready for berbuka....:))









0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...