CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Wednesday, 3 August 2011

A Day Before Ramadhan(Part One)..

Assalamualaikum...

~ Hubby gtau ahad nak anta adik bongsu dia,Umi masuk sekolah and then mak ajak terus naik Parit Buntar jumpa atuk...i oke je...lagipun dah lama x balik ke sana...kalau singgah2 camtu ada la...

Kiranya after kawen ngan Adam,kitorang blom lagi sempat balik ke kampung jenguk saudara mara dia...yela hubby pun busy,kadang susah nak atur masa...so bila kebetulan mak ajak n dia free,lajulah di iyaka....hehe...


okeyyy i da ready...make-up pon cepat2 sebab kitorang dah lambatttt...janji ngan mak tengahari...sayangla nehhhh.....kuikui...jommmm.....xbawak pape pon nehhh sebab mak kata nak balik hari kan....hehe....



Keluar je dari kawasan umah,eh terserempak ngan kawan hubby nak datang umah....nasib baik terserempak,kalau x....bagi salam yang xbersahutla nampaknya kan.....hihih...



Then jumpa "eh kembar Cik Kulin"...tapi owner dia mak aihhhh sombon nye....xfaham nape nak camtu kan...rilek sudehhhh...mungkin sebab kete dia lagi lawa kut....xjugak....kehkeh...mungkin tengah ada masalah peribadi kut...hikhik...

Then ambik mak n Umi kat Kepong then teruskan perjalanan....oh mak bagi kek birthday umi,sedap juga dimakan di dalam kereta...separuh perjalanan,perut sudah menyanyi2 lagu Siti Nurhaliza...so nampaknya dah sampai masa kene isi la tu...so,singgah makan di Sungai Besar untuk lunch... 



Kesian mak n Umi,makanan diorang lambat sampai tau...waktu ni me n Adam da habis makan dah...ada jugakla diri ni rasa cam nak g tanya tuan kedai tu..."baru nak beli beras ke?"em..."baru nak tangkap ayam ke?"haihhh sabar jela...



Ni la mak...walau apa berlaku tetap senyum and cool je...cayalah mak..:))

and then teruskan perjalanan lagi...(yelah sebab belum sampai kan....hihi)



Da sampai dah Sek.Men.Sains Bagan Datoh...teringat dulu kenangan zaman sekolah...parents datang anta after cuti...tapi jarang sangat ayah i dapat anta sebab bz kan...slalu naik teksi ayah kawan i je skali ngan kawan i tu....



yeee selingan di situ...sementara tunggu Umi angkut barang2 dia naik balik...kami x dibenarkan masuk dalam asrama...rasa zaman i dulu boleh je rasanya....sian diorang ulang alik bawak naik barang....patut Umi slim....:))


Hubby and mak..sayang i banyak ikut perangai mak dia yang suka senyum n cool je....tapi bila i merajuk,dia cool n x pujuk i xsuke....kehkeh...tapi slalu pujukla...*wink wink*


Teringat bas Sek.Men.Sains Dungun yang selalu dinaiki pabila ada lawatan dan kejohanan sukan luar daerah...kekekekke....tapi bas tu old skull sket...wakaka...


Pas anta Umi,bergerakla kami ke Parit Buntar,actually budget masa dah lari,so cam gayanya mesti sampai lambat....

sepanjang perjalanan,view sangat2 cantekkkkk...sawah padi....kalau ikut hati ni,nak je i turun soh hubby ambik gambar i depan bendang tuh tapi apakan daya kami mengejar masa....

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

huarhhhh da ngantuk plak,lagipun nak masak untuk sahur nehhh....banyak lagi i nak citer so nampaknya part 2 menyusul besok......nite nite...hugs..


2 comments:

fahmie firas said...

nice trip :)
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

azlina_muhammad said...

Salam n thanks sudi singgah...okey,sama2la kita ye,i blogger baru...minta nasihat u juga:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...