CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Saturday, 27 August 2011

IFTAR-Intan Seafood Restaurant with sis:)

Assalamualaikum...

~ My sis gtau actually today ada jemputan buka puasa untuk dia n hubby dia,tapi sebab hubby dia terpaksa outstation..so dia bolehla bawa sesapa untuk replace..so dia tnya i nak g x?i oke je...syok juga skali skala berbuka kat luar kan...heee....

Kitorang kua awal coz nak bershopping dulu di Kuantan,so singgah East Coast Mall..




Singgah booth neh...oh dia nye maxi skirt n kemeja2 sangatla lawa2...rasa nak grab sume....



Brooch brooch pun cantik2 juga....:)



And then my sis nak carikan kasut untuk anak dara dia....ada satu berkenan xde saiz pula,so kami ke Parkson...baru ada...:)




Then pusing2 lagi my sis kata nak cari handbag raya kan.....ha i berkenan yang ni gak....sling bag....kaler dia lawa..pink yg soft sesangat....




Ni la kakak...kemain susah nak ambik gambar dia neh....huks....nasib comey...kakakaka...




Tengah duk jalan2,tetiba kakak"mama,nak beli air,aiskrim"...o dahaga dia haa..sian kat dia....so kami ke J&Co Donut kalau xsilap nama dia neh...belikan dia ice blended...wah2 tgk donut2 punyala terliur...hihi....




Orang pun sentiasa ramai...xputus beratur..nak buat buka puasa la tu gamaknya...ye maybe malas nak balik,so pas makan sambung shopping lagi dan lagi...kaka...




Menunggu dengan penuh sabar....eh mama tu nak skali ke...kekeke...




Yeay da dapat...nyum2....i yg tengok pun terliur...Linaaaa....ko puasa...dushhh haha..teringat plan zaman budak2 camtu la kan.....xfaham lagi erti puasa yang sebenar...tapi kakak bagus jugak,dia dah start belajar puasa jugak n berjaya puasa separuh hari...kira okla untuk budak umur cam dia kan....caiyok kakak...

And then kami terpusing2 lagi sampai puashati then kul 6pm masa untuk gerak ke tempat berbuka di Cherating..



Da sampai....ngam2 nak kul 7pm...




Intan Seafood neh memang tersorok kedai dia tapi betul2 dekat ngan pantai n dapat rasa angin pantai bertiup..sangat syok....




Kedai dia pun sempoi je kan..my sis cakap cam nak runtuh je kedai....haha...tapi food dia terbaik...n puashati...

Jamuan buka puasa neh actually untuk staff2 Halliburton,ramaila bawak seisi keluarga datang....

Dan menunya adalah...jeng jeng jeng...




Ketam and Siakap Masam Manis




Sotong Goreng Tepung




Udang Goreng Mentega...




and macam2 lagi Sayur Brokoli,Kangkung Goreng Belacan,Tomyam Seafood and desert buah.Memang sangat syok n burpppp alhamdulillah.....




Teringat lak kat my hubby,kalau dia ada mesti licin tu haaa dia makan....



I paling last benti kut....hua hua hua.....





And then makan aiskrim...xkisahla nak ambik 2,3,4 ke....hihi....




Tengok kakak tu...amboi xhengat tu ha mamam aiskrim...hikhik....




Aiskrim kedua kakak...cam sedap je kak....hehe....




Nak balik dah...perut pun da kenyang...thanks beloved sista bawak i...hehe....t bawakla lagi...hehe...

Wednesday, 24 August 2011

Kita Merancang,Allah Tentukan....:)

Assalamualaikum...

~ Memang jadi lumrah my dad akan ajak balik kg masa bulan puasa jenguk saudara mara..so jum...kitorang gerak dalam tengahari naik satu kete je...



My sista...



Nampak sangat muka puasa diorang ni kan.....sugul je gitu haaa.....



Kakak ni kadang susah sket nak snap pic dia....ni ok laks...hihi...




Abang nape tu..nenek xnak bagi duit raya yer....pujukla nenek tu,banyak duit nenek nak bagi tu.....



Ayahanda ni da ngantuk ni sebab tu dia soh i drive tapi i nyer lesen actually da 4 bulan mati..haha...asyik lupa je nak renew...kadang main lupa je bawak kete...nasib xkene saman...so my dad benti kat Pejabat Pos n renew jap....hehe...thanks dad...




So mak buyung ni la terpaksa bawak kete...tu pun nasib baik jap je....my dad lelapkan mata jap je....pastu dia da segar bugar....hehe...




Now da sampai kat Batu Rakit,Kuala Terengganu..sampai je lepak2 jap...borak ngan mak sedara...katanya"kalau bukan bulan puasa leh juga minum2 air"tu lah pasal...hikhik...so sembang2 kosong je...ada yang g mandi,solat dan sebagainya....

Actually ni kg belah my mum..ingat dulu kecik2 slalu balik sini....pergi cari buah kemunting,ada experience ngan pacat,lintah...eee geli....naik basikal,kene ngorat(cecececce)...haha..macam2 kenangan waktu kecik kan..tengah nak membesarla katakan...


Penduduk sini mostly nelayan so dekat ngan pantai..ingat lagi jalan2 kat pantai...cari remis....best je kalau ingat2 balik....masa nenek ada dulu,i sangat suka dia buat kopi....memang terbaik...


Plan nak berbuka kg belah my dad,tapi suddenly my dad urgent kene balik ada kerja so pastu terus kene rushing balik...tapi sempat singgah bazaar sebab confirm berbuka tengah jalan kan....so belila pape yang patut...



Bazaar Ramadhan dia sangat panjang hokeeyyy...syokkk...




haaa nak kuih apa sume ada...n actually sangat murah kat sini...puashati..:)))




lagi dan lagi...hehehe....sebab kalau bukan bulan puasa..i jarang makan kuih muih...so di bulan yang mulia neh lagi2 senang nak dapat kuih muih,so janganlah dilepaskan peluang ini....hehe....




Ayam percik satu sorang tidaklah dilupakan....:))




My mum terliur tengok nasi lemak neh...tapi bukan dia yang beli nak makan....i plak yang beli kunun nak makan buat sahur...hihi....



Cik Wa cari apa tu....hehe...



Macam2 makanan ada...best..rambang mata plak rasa....




Ngan adik bongsu,...ok dah jum...hehe....dia ni memang kuat makan gak neh...ayam percik tu feveret dia......huks...




ek eh abg da makan?xpose ye....hehe...suka betul dia n kakak ngan kuih tu....




So by the time nak berbuka...kami singgah kat kedai mana2 yang kosong...n kedai ni jelah yang kosong n dia masak pun mesti cepat kan.....yang lain sume full....

Kedai ni layanan dia gak kurang bestla..ntahla for me..kalau berniaga kita mestila dulukan customer kan,ni x...kita fahamla diorang sibuk nak berbuka...tapi baik tutup kedai je camtu...kuhkuh...


Okeyla sementara tunggu makanan masak,bergambar le seketul dua. sebagai kenang-kenangan kat kedai ni...mana tau jadi kali yang terakhir singgah...hihi.....

Tuesday, 23 August 2011

Balik Kampung Lagi...:D

Assalamualaikum..

~ Gara2 xdapat makan NCLS time sahur,maka skali lagi hubby bawak makan...kali ni time berbuka...hehe...mesti la ada kan....heeee....tapi kami kua pas berbuka,kira minum siap2 then kua...

Lagipun i nak balik kg,yela sebab hubby pun nak outstation kan...better i balik berbuka ngan family kat kg...bulan puasa lain sket feeling dia...hmmm....

Dalam kete asyik layan lagu raya je...yela raya pun da xlama kan...pejam celik cepat je masa berlalu....Ramadhan da nak tinggalkan kita.....



I suka lagu Ct,hubby lak suka lagu D.J Dave"Menjelang Hari Raya"



Kenapa muka i senyum cam gitu...sebab hubby kata..."pasni kita makan tutti frutti yeh?'..hihi...dalam hati i cam xsempat sebab bus i kol 10.45pm...hihi....ingat nak g jejalan kat PKNS n SACC Mall....tengok kemeriahan raya...hehe...








Both of us makan nasi lomak..hehe...






Camni lah hubby i setiap kali makan..that's y setiap kali makan,i mesti ingat dia sangat2 suka makan n x membazir....:)






i pun sudah kenyang...thanks babe...









Kat NLCS ni yang best ayam goreng dia...nasi lemak kat sini lauk pauk dia sgt variety cam makan nasi putih...ada ulam-ulaman lagehhh...nasi putih i xpasti memang ada or dia ganti nasi lemak yang habis je cam masa we all sahur ritu....hmm...






Actually untuk bulan puasa neh,diorg ada letak kusi kat luar jugak...datang time sahur before neh memang full houseeeee.....








And then kitorang sembang2...hubby tanya nak Tutti Frutti x?ke nak gi jalan2?off coursela nak cuci mata jejalan...hehehe....








Ni lah suasana kat area PKNS..memang sepanjang2 jalan orang park kete..memang meriah....masing2 nak usha kelengkapan raya la nehhh....








Masuk PKNS...mak aihh ramainya orang...berpusu2 n mata i ada gak tertangkap baju yang lawa2 n insyaAllah nak datang lagi...hehe...and cam biasalah ada pengumuman budak hilang...mak bapak shopping dah lupa kat anak2 nampaknya....sedangkan budak2 ni biasalah,kene monitor 24 hours....hmmm....








Sajalah kami meng-usha2 kasut2 dan sebagainya....hihi....tapi jap je sempat pun coz rushing nak ke stesen bus....hubby kata shopping minggu last raya pas dia outstation....hmmm...




bye hubby,see u again:))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...