CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Tuesday, 12 July 2011

Peaceful Place..:)

Assalamualaikum...

Tonight rasa penat and xde mood nak update blog padahal banyak story yang nak di kongsi2kan sebab 2,3 hari lepas memang busy dengan macam2 aktiviti...lagila kepala ni cam agak ting tong gara2 terlelap pas maghrib tadi....kuikui...

After balik from MIL's house dalam tengahari tadi,my hubby ada temujanji kat Desapark City.So pas settle keje dia,i saja2 ajak pusing2..What a GREAT place!!!!umah besar bagai istana n tempat dia sangat2 terancang,siap ada international school sendiri and medical place sendiri,mall n lake tempat lepak...memang sangat2 elit...

Memangla rasa macam mustahil nak tinggal kat sini kan,tapi kalau diorang boleh why not kan???sepatutnya impian kita memang biar xtercapai dek akal supaya ianya kita jadikan motivasi untuk berusaha lebih baik....


Me and hubby memang suka pusing2 tengok umah besar2 coz for us,it's such an inspiration..and kita sendiri tau la kan bangsa apa yang ramai duk tempat camni...y?sebab bangsa kita suka duk buat benda yang xberfaedah...mereka maju ke hadapan,kita plak duk buat sesuatu yang betul2 bagi i wasting time....berkumpul2 camtu leh bagi faedah ke?hmmm...

i berangan jap pepagi jogging kat sini,mesti sejuk....syokkknyeeee...:)

Kadang2 mesti orang fikir buat apa rumah besar2...harta banyak2...ia sebenarnya dituntut dalam Islam"beribadahlah macam kamu akan mati esok hari, dan berusahalah (mencari harta dunia), seperti kamu akan hidup seribu tahun lagi"so kat situ pun dah nampak bertapanya Allah menuntut kita untuk mencari rezeki...kalau xsuka umah besar2 n kereta besar,banyak lagi benda berfaedah boleh buat,sedekah kat anak yatim ke,buat masjid ke...bagi sumbangan kat negara Islam kat luar ke...

Kadang2 i pelik dengan orang yang cakap xpayahla nak kaya sangat,masalahnya kalau yang tukang cakap tu dah ada umah besar cam kat belakang tu xpe tapi diri sendiri pun duk tanggung hutang n xcukup serba serbi...apa salahnya memajukan diri sendiri yang boleh memberi impak kat family and orang sekeliling kan...


Ok,then kitorang nak ke Segambut jumpa Sis Rosie,lama sangat xjumpa dia.dah 4,5 years camtu kut....kak Rosie ni sangat baik ngan kami dulu n my hubby pun da anggap dia cam kakak sendiri...now dia dah ada family n anak dia pon nama Adam...nice name:)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...