CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Saturday, 2 July 2011

mam @ Ayam Penyet Ria and NLCS

Assalamualaikum...

Semalam  decide nak makan kat lua..kalau da datang angin malas nak masak cam gini la jadinya.Tapi nasib baik Adam memahami...kekeke....So at first decide nak makan kat Wong Solo tapi rasa nak makan Ayam Penyet laks...so tanya my friend,Aina...dia bagitau dia prefer kat Ayam Penyet Ria....so we all decide nak makan kat Ayam Penyet Ria jelah...before ni dah pernah pergi jugak ngan aina n hubby dia,Ajoy..:)

In fact diorang la yang kenalkan kitorang ngan Ayam Penyet Ria ni...diorang memang terrar bab2 jalan-jalan cari makan nehhh...me n adam ni jenis suka makan tempat sama....hihi...

 Cam ginila slalunya bila i siap dulu dari hubby...hahah...isi masa ngan keje yang xbape nak berfaedah ni.....kuikui...


oh ada lagi??...ye banyak sebenarnya ye...tapi share sket cukupla....hahah





Ayam Penyet Ria,Seksyen 9,Shah Alam

So sampai je terus order,almaklumlah kelaparan...hihi...pas je order our friend,Dinie pun nak join makan...come come the more the merrier gitu...hehe...


yer ni kene sakat ngan dinie,dia memang suka bergurau orangnyeee....baru nak control ambik gambar....:D(tapi nape cam xde gg tu,ada sebenarnye...kekeke)

 So kitorang makan set untuk 2 orang included 2 rice,Lele(ikan keli) Penyet,Ayam Penyet,Sup Asam apa ntah xingat(kuikui),2 Ice Lemon Tea and 2 Cendol. (rege set ni dalam RM28++ gitu).Tapi kalau nak order ala-carte pun boleh...we all pernah try Terung Sambal n Pecal pun maveles...sedapppp...

Ni Feveret....:D


i dah habis makan dah,selalu mesti cepat dari Adam...sebabnya adalah dia sentiasa menjawab call masa makan...kehkeh...tu yang melambatkannye...napela i xmakan kobis tu kan,slalu i makan je,sedap tu cicah ngan sambal,nyum2...


Burpppp alhamdulillah tapi sup asam tu bagi i xbape best,xtaula mungkin untuk oranglain best kan....so next time rasanya i xkan order set lagi,better ambik ala-carte...hehe...


ada jagung?kangkung?em em xtaula.....kikikiki....(em cam xbape nak se-ia dan sekata gitu,huuu)


Last sekali cendol...cendol dia pon oke tapi simple la...kalau ikut nak makan cendol,i suka yang kat seksyen 16,Shah Alam..(ish teringat laks,ni malas nak cite nih,kekeke)simple je,lori yang berhenti kat bus stop je..tapi sangat best,ada cendol pulut n macam2 lah...cendol kat PakLi Kopitiam pun best gak....:)

 Hubby and Dinie yang kekenyangan...Alhamdulillah..

I memang makan banyak,tengok tu licin....hehe..

and malam plak after hubby keje,we all g makan kat Nasi Lemak Cinta Sayang,Pusat Komersil Sek 7,Shah Alam...padahal dah pukul 3am,selamba je melantak nasi lemak...actually teringin lama nak makan nasi lemak,tu xkisah main harung je tuh...haha..

sentiasa ramai orang,siang malam ramai...betapa nye rakyat Malaysia memang big fan of Nasi Lemak...kuikui...


so i ambik ayam masak merah ngan paru(paru tu sedap gila hokeyyyy) n my hubby ayam goreng...actually i nak gak ayam goreng tapi bila i ambik ayam masak merah,baru letak ayam goreng yang panas2 agi...huuuu..(rege ni dalam RM15++ gitu...senang kan kalau sesape nak refer..sharing is caring)

yummy....

Ok now me n hubby pun dah kenyang...terima kasih atas rezeki hari ni Allah..:)




0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...