CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Tuesday, 19 July 2011

Makan Secara Berduet di PakLi Kopitiam

Assalamualaikum...

~ Akibat keboringan yang melanda after layan DVD Transformers 2,Cik Yah ajak hang out...ye ar petang2 camni best gak g lepak minum ke sembang ke kan...call hubby minta permission n mestila hubby bagi kan....hubby i kennnn,mestila sporting!!!mode:gedik!!!haha...:D

so secara pantas kilat petir guruh sume i bersiap..mekap pun simple je...sebab kalau dah start mekap,mau bawak ke maghrib nanti kang....wakaka...

Asalnya Cik Yah kata nak makan McD,kemudian dia bertanya pula"nak x Na makan McD??ke ada rasa nak makan benda lain???"...i pun bagila cadangan..."rasa nak makan cendol x?nak makan mee goreng x?"Cik Yah kata"ok gak tu...sedapnya cendol...nak cendol Naaaaa"


so makanya kami ke Pak Li Kopitiam sebab for me,cendol kat situ pon ada kelasssss....yummy!!


pic:ihsan google




PakLi kalau xramai org bukan PakLi namanya...mungkin Pak Lu namanya...dah isi form pon xmai2 gak ambik order"Bang...ambik order ni"hehe....


Punyala lapar kami order Cendol,Roti Bakar+Kaya+Butter,Mee Goreng Mamak 2,Iced Ipoh White Coffee n yah order air pe eh???lupa plak....asam boi kut....kuhkuh...


Roti bakar ni one of my favourite kalau ke PakLi...aik nape ada satu je???


sebab Cik Yah sepantas kilat telah ngap satu...haha...nampak sedap kan Cik Yah?hehe...



Then kami dengan secara berduet telah meng-order Mee Goreng Mamak..siap plus spicy lagi...hopefully x cirit...hahah...




xbape nak habis mee kerana kenyang ngan cendol n roti yang sampai dulu...bukan ke cendol tu desert yang sepatutnya sampai selepas mee?kihkih....(macam2 ko ni Lina oiii...kuhkuh)



ye i akan cuba habiskan...heeee....


So lepas dah isi perut(thanks Cik Yah belanja i),apakata kita bakar sket lemak yang ada dengan merewang2 ke tempat2 yang sepatutnya....so Cik Yah kata nak macam di urut2 kepalanya..maknanya nak wash n blow la tuh,so alang2 dia nak cari tudung skali so kami ke Ole-Ole kat seksyen 18...


dalam tu pun banyak orang jual tudung tapi xsure la berkenan di hati Cik Yah ke x...




Bezanya Cik Yah ngan i,dia suka pakai tudung yang ada awning manakala i suka shawl je...hehe..."ada berkenan di hati x Cik Yah?"




Tunggu Cik Yah mencuba tudung2 tersebut....:)




Da puas pusing...so kami ke salon,Cik Yah nak basuh rambut...




I kalau duk statik ada jela nak meng-snap itu ini...actually i love this watch n ring so much...that was birthday present from hubby n that ring i bought at Gems Gallery(World Biggest Jewelry Store) masa g Bangkok....Love it love it love it...:).....


Sampai umah je,mengantuk semacam..sambil Cik Yah layan FB,i da zzzzzzzzzzzzz kat depan TV...siap terjaga kol doblas,mata cam soh tidur lagi...xmau2...paksa mata bukak gak...asal la ngantuk sangat...bukan penat sangat pun berjalan....


skali Cik Yah cakap"better g mandi Na,takut ada org letak something dalam makanan ke apa ke..."ish takut gak kan....benda2 camni xmustahil pun...i ada tengok WHI...cara senang untuk santau adalah melalui makanan...lagi2 ramai pengamal ilmu ni buang benda kotor kat kedai makan...aiyakkkk...


Cara terbaik nak tau samada kene santau ke x...share sketla eh...nak minum air,sambil pegang gelas,jari kelinking letak bawah gelas n baca bismilllah...then buat sampai 3 kali,kalau betul ada santau,gelas tu akan pecah...(selalu i terlupa nak buat pun,huhu)


So dah mandi,basuh kepala rasa lega sikit...xla ngantuk sangat cam tadi sampai xle bukak mata...i ni bukan jenis tidur awal nye orang,tu pelik tuhhh...


That's why me n hubby prefer makan kat umah...Tapi slalu gak makan kat luar,hihi...so cara yang terbaik,beringat jelah n doa yang terbaik....InsyaAllah sume ok...Amin...


Sekian.



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...