CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Thursday, 14 July 2011

Ke Johor pula Kami....

Assalamualaikum...

~ Ahad lepas me n hubby's family berdesup ke Johor coz ada kenduri sepupu hubby.Lagipun kata hubby,diorang memang dah lama sangat x ke Johor so bila time kenduri kendara ni lah waktu yang selalunya sedara mara berkumpul kan...

So seawal jam 9a.m kami bertolak menaiki dua kereta. Stop jap kat RnR Seremban menikmati makan pagi....i ni kalau breakfast mesti nak pekena nasi lemak punya,ntahla nape...memang Melayu habis kan???hahaha...


Tapi nasi lemak share ngan Hubby je,sebab dia xmau makan banyak2 takut ngantuk kan...betul gak tuh,kang xpasal den yang kene bawak kete manual itu...kuhkuh...oh sebelah i tu Yumi,adik beradik ngan Yuna...hehe...xla nama dia Umi,tapi kitorang sakat dia panggil Yumi sebab pakai tudung cam Yuna....hihih...


da siap breakfast..ok moh kita,aik nape driver wanita??...oh itu adik hubby,Nadia...di sebelahnya Umi dan yang berbaju merah plain itu adalah Jihan...hehe...


Isi minyak jap sebelum habis and terpaksa berkelah di tepi jalan yang panas itu,..hehe..nampak geng2 bikers mat salleh,bagus diorang ni..ada among diorang yang dah tua pun still nampak smart n style...sebab diorang ni memang gemar beriadah kan...

adik baju biru tu siannya...jual durian...siap suruh snap gambar dia lagi..."kakkkk nak gambar satu"...sian dia...my MIL yang i panggil MAK pun cakap kalau x kerana kitorang nak berjalan jauh,da lama kitorang beli durian tu...nanti kang beli satu kete bau durian plak....hmmm....


Lagi xsampai 10min nak sampai tempat pengantin,loooorrrr berehat sebentar bersama Kit kat lak..hubby lah bawak laju kemain...haha...yang baju kotak2 tu adik hubby...n sudah berpunya ye...haha...


Sepupu Hubby ramai kat Johor nehhhh,so kejap je bantuan sampai...motor ni besar gile,mesti best kalau naik,tinggi je rasa...sementara menunggu kereta siap di repair,kami bergambar dulu....waka waka eh eh...ok,masing2 dah bergambar kan?haha...


Sementara mereka beramah mesra itu,i n kaum2 wanita dijemput pergi dulu ke kenduri..prihatin kan jejaka2 ini,dahla panas..lapar pun lapar gak nehhhh....hehe....


sampai je makan dulu then bergambar ngan pengantin,cantik kan gambar???ye kerana spotlight betul2 di depan muka...silau i....eheh eheh...


Bergambar dengan saudara mara adalah aktiviti wajib kan....hehe...


Me n Kak Ida...:)

Kemudian sesi bergambar secara bergilir2....hehehe....kiut kan mereka??hehe...


Hubby i da sampaiiiii...hehe..tengok tu makan lauk pengantin lagi n kitorang pun join sekaki....yummy....;)


Selamat pengantin baru Kak Ida,moga berkekalan hingga ke akhir hayat...

After that,hubby bawak berjalan ke umah saudara mara dia yang lain.Ada yang baru dapat kenal n ada jugak yang dah beberapa kali jumpa..siap dapat makan durian lagi yang best...bukan sebijik dua tapi dekat 20 bijik...puashati puashati....kekekeke....

Malam bertolak pulang,sampai KL pukul 1.30am langsung ke Lanun Steak kat Uptown Damansara meraikan birthday Jihan malam tu...gambar pun xde sebab my Blackberry batt kong.....hukhuk....Mak belanja...thanks Mak...")

"Happy Birthday Jihan,may Allah bless u happy sokmo deh..."


Makanan dia not bad n bolehlah nak makan lain kali juga...hehehe....pas makan balik zzzzzzzzzz di umah mak....:)..esoknya baru kami bertolak pulang ke Shah Alam.


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...