CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Saturday, 30 July 2011

Ben Ashaari dan Blogger

Assalamualaikum...

Ni kiranya firstla nak join abg Ben nye segmen blog....xtaula ni sempat ke x katanya tutup kol 10malam nehhh....internet lak lembap cam siput sedut....huks.

Dahla i pon terkial2 kalau nak buat entry...maklumla dak baru blaja ber-blog...hihi...ni nak buat link gambar pon xreti...sesape yang sudi tolong ajarkan ye.....:))))


Klik sini nak tengok segmen abg Ben..

Segmen abg Ben kali ni nak cari gambar terbaik...alamak i manala ada gambar terbaik abang Ben? tapi gambar best yang pilih untuk segmen ini adalah gambar nehhhh....


Apa yang best off coursela i ngan my family g piknik makan duyan...hehe...tengok tempat tu,
                terbaik x?dekat ngan sungai gitu....and durian dia very2 maveles....nak lagiiii????????heheh....

Ni aktiviti last ngan family before puasa menjelma kan....bila dah puasa dah xleh,
tunggu lak pas raya baru leh plan.....:)))))

P/s: bulan puasa jangan tengok gambar ni..kang xsenang duduk g cari durian plak...batal puasa...wakaka...



Mohd Ashraf Meninggal Dunia Akibat Serangan Jantung

Assalamualaikum...

Actually my blog ni lebih pada personal je,tapi xsalah kita share sikit pape yang patut kan...sharing is caring gitu.

Baru tau Ashraf ni dah meninggal dunia...ada dulu kecoh satu isu nak tukar nama kan....macam2la persepsi masyarakat...dikeji dicerca...etc..Kita yang dikeji and dikutuk sikit pon dah tak terlarat nak tanggung,so boleh dapat bayangkan la si Ashraf ni cemana nak tanggung kan...


Memang betul apa yang dilakukan terang2 salah tapi xperlulah kita menokok tambah buat dosa kering je nanti....huks.




KUALA TERENGGANU 30 Julai – Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz, yang gagal dalam permohonan menukar namanya kepada Aleesha Farhana, meninggal dunia ketika dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultanah Nur Zahirah, di sini, 5 pagi tadi.
Beliau dimasukkan ke hospital itu 3 pagi semalam setelah mengalami masalah jantung dan tekanan darah rendah.
Bapanya, Abdul Aziz Ahmad, 60, ketika dihubungi berkata, jenazah anaknya itu dijangka dikebumikan selepas waktu Zohor.
Katanya, beliau menunggu kepulangan anggota keluarga yang lain untuk membincangkan di mana jenazah allahyarham akan dikebumikan.
Semalam beliau berkata, doktor mengesahkan anaknya mengalami serangan jantung yang tidak stabil atau ”unstable angina with cardiogenic shock”.
Katanya, Mohd Ashraf Hafiz, 25, sebelum ini mengalami kemurungan selepas permohonan yang difailkan di Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu untuk menukar kepada nama wanita, ditolak pada 18 Julai lalu.
Mohd Ashraf Hafiz yang berasal dari Seberang Takir, di sini, memohon untuk menukar nama di dalam MyKadnya kepada Aleesha Farhana Abdul Aziz setelah beliau melakukan pembedahan menukar jantina di Thailand dua tahun lalu. – Bernama

sumber : Utusan Online

hmmm tapi tulah,kita xduk kat tempat Ashraf ni so kita xtau apa yang dia rasa kan...dan bukan hak kita untuk menilai dan menghukum dia...biarla dia ngan Allah punya cite.

Kita doakan yang terbaik untuk dia di sana n takziah untuk keluarga beliau.

Serba xkene Malam nehh...:?

Assalamualaikum....

Sedih dan nangis memang da sinonim ngan kehidupan kita kan lagi2 perempuan....kadang walau kita gembira cemana skali pon mesti ada saat yang buat kita sedih,stress...macam2 la yang menjurus ke arah kesedihan....

lagi2 i ni memang jenis sensitif,pantangla ada perkara...cepat betul mood ni swing...adui...hukhuk...

Kadang2 bila kita nak berubah ke arah yang lebih baik dan ada masa2nya kita kalah,pun boleh jadi stress jugak sebab bila sesuatu benda yang dirancang dah berlaku...sesal kemudian dah xberguna gitu....

so mulalah sedih sugul n macam2 S lagilah...huhu...tapi part yang menarik kalau mood camni mesti datang je mood nak mngemas...habis satu umah gakla i kemas...hehe...

hopefully diri ini tabah menghadapi segala cabaran dan dugaan....sentiasa ingat bahawa"sabar itu besar ganjarannya"kan?kan?



night then..

Friday, 29 July 2011

Oh Sayang Ini dan Ini....( Part 1)

Assalamualaikum...

Macam biasalah kita perempuan ni mesti ada barang2 kesayangan kan,sama la gak ngan i nehhh....ibarat kata kalau barang2 ni hilang i boleh termenungla seminggu....huuuu....(sedih betul tu.....)


hehe...off coursela cik puteh i....my BB...diala peneman i bila hubby xde....bila sunyi,texting my friend..layan FB,Twitter,YM n etc..





Thank hubby untuk handbag yang besar n sangat2 suka ini...hehe....semua barang leh masuk,da jadi cam poket doraemon...kalau berat,tinggal je memana....kuhkuh....uhhh suka sejuta kali!!!!!




sunglass ni plak i beli betul2 masa nak pergi Krabi,Thailand...i actually kureng sket pakai shades ni sebab rasa xselesa kat muka...tapi memandangkan katanya cuaca kat sana boleh tahan panasnya so belilah daripada mata i xle bukak,t kang langsung xleh tengok keindahan alam,heheh....;)




Ni plak sweater kesayangan i...dah setahun lebih dah usia dia..sangat selesa n off coursela sangat stylooooo...:)))




Ni plak hubby bagi sempena birthday yang lepas,January lepas....kikikiki...thanks sayang.muah2 1000 kali...




Purse from Guess..buruk beno dah rupenye...actually ni yang kedua sebab yang 1st kat dalam handbag kene rompak kat Tesco..padahal baru beli,so xpuashati punya pasal beli gak yang design sama....huuuu....tunggu rezeki nak tukar yang baru....heee...




Cincin ni beli kat Gems Jewelry Gallery masa ada Dinner and Dance kat Bangkok...sukeeee:)))




Cardigan Morgan ni bleh gayakan samada kasual or pakai ngan pario...suke jugakkk:))




Overall bebe ni jarang dipakai tetapi konfem akan dipakai apabila vacation or santai-santaian:)




Perfume2 yang i suka baunya..memang perfume lama ni kan tapi tulah,i jenis kalau dah suka yang tu je lah....ingat raya ni nak beli satu yang baru...suggestion?hehehe...





My diary ler..sempoi kan pakai buku log je....wakaka...coretan bertahun2 yang lepas ada dalam nehhhh...bila baca balik sungguh syiokkk....





oh i memang suke sejuta kali handbag kaler merah.......tapi ni da "season in the sun"huhu...




yups..i memang suka handbag kaler2....especially kaler ni...tapi ni pun da buruk tapi sayang lagi.....hukhuk....




suka sangat blusher Revlon nehhh tapi cari punya cari dah xde....huks:(




suka highlighter Loreal nehhh...tapi pun cari2 xde dah....uhu uhu...nasib yang ni xhabis lagi...




Pario ni beli masa pergi Pulau Perhentian...suka kaler and corak dia....n dipakai masa gi Krabi.




i love red....lagi2 shawl serbaguna ni.leh buat tudung,buat pario n leh buat selimut time tengok wayang....heeeeee...:)))

so for now nilah barang2 yang i suka n sayang....nantila part 2 yang xtau bila...wakaka....:D..seminggu nak lupa kalau hilang nehhh,yang sebulan xleh lupa nanti2 lah i share ye....hihih.....:D

Thursday, 28 July 2011

Go Go Harimau Malaya...

Assalamualaikum....

Oh malam ni Malaysia lawan Singapore eh?oh rupanya pusingan kedua ASIA kelayakan ke Piala Dunia....hmmm...camnila nasib den yang xbape minat bola nehhhh....tu pon tengok kat status2 FB,masing2 mendoakan Harimau Malaya kita menang....(bagus gak FB nehhh,cam reminder laks)

Walaupon i xminat bola,tapi i tahu sebelum ni Malaysia kalah 3-1 kan....harap malam ni bolehla tebus kekalahan minggu lepas tu...hehe..me n Adam dua2 kureng ngan bola...ntahla kenapa pon xtau...huks.tapi Adam tu bleh je layan kalo ada geng tu,bersoraknye kemain jugak tu...hihi...

Tapi pernah tau layan ngan kengkawan kat Rasta,ok je...cuma kitorang kene layan reramai gitu...baru meriah gitu...hehehe...


cerita bab2 bola ni teringat abang i yang num 3,punyala minat bola..kalau datang umah my mum,mesti bukak bola...kadang kitorang duk layan cite best,baru pergi dapur jap...eh dia dah tukar channel....telan air liur jelah kitorang...nasib baik kitorang sume sayang dia....hikhik...

terkejut gak katanya 85,000 tiket kat Bukit Jalil dah sold out!!!gilelah....bagus rakyat Malaysia ni memberi sokongan yang x berbelah bahagi...

apa2pun hopefully malam ni kemenangan di tangan Malaysia....yehuuu...


All da best Harimau Malaya...aummmm!!!!!


Wednesday, 27 July 2011

Marilah - Pangkor Laut Resort

Assalamualaikum....

Pangkor Laut Resort sangat macam syok untuk dikunjungi...hehe...lagi2 i yang memang obses ngan pantai nehhh...

*pic ihsan google

Marilah kita berangan sekejap n mana tau ada rezeki untuk ke sana kan....

*pic ihsan google 

perghh kalau tengah panas cam gini dapat duk dalam air tu syoknyeee xterkata....

*pic ihsan google

 terbaik bukan????tapi jangan duk tidur je...haha...almaklumla best...pilihan anda,mau yang di atas?

*pic ihsan google

atau yang ni???hihi....

*pic ihsan google 


i pilih yang ni...sangat syok kan...romantik tahap maksimum....


*pic ihsan google


very2 peaceful......:))))))


*pic ihsan google 


tu i la tu...Adam ajak balik siap xnak.....wehehe...


*pic ihsan google


I love SUNSET!!!!!!!


*pic ihsan google


 air biru je....sangat cool....


*pic ihsan google 


i dah dapat bayangkan i lepak kat situ....tapi tu sexy sangat tu...kuhkuh


*pic ihsan google


Masya Allah cantik sangat!



Saja surf...so package ni sangat menarik untuk diterokai..hehe..


Pangkor Laut Resort (Treasured Moments)

The perfect start to your marriage, anniversary or special occasion begins at Pangkor Laut Resort. You will be transported into a world of pure romance and leave the island with moments to treasure for a lifetime.


Your personalised Treasured Moments package includes:


~ A specially designed spa experience for two in the luxurious seclusion of the Belian Treatment Pavilion at Spa Village Pangkor Laut. This is an exclusive retreat with its own outdoor whirlpool, yoga pavilion, nap gazebo, steam room and private treatment area.


~ Marking your special holiday with a symbolic tree planting ceremony at Emerald Bay and letting new life flourish in the heart of Pangkor Laut. A framed photo and certificate will be presented.


~ Indulging in a personalised gourmet picnic on pristine white sand amidst a soothing sea breeze at Emerald Bay.


~ Making your own molten lava chocolate cake, a true Lovers' Dessert, with the assistance of our pastry chef.


~ A sunset cruise on board our teakwood Oriental junk with canap├ęs, free flowing soft drinks and juices, house wine and beer as you admire the golden hues of the setting sun.


~ Private dinner at The Straits or Fisherman's Cove. 


~ Enjoy a romantic candle-lit dinner as waves lap the shore and the sounds of nature serenade you.


~ A relaxing lovers' flower bath. Before turning in for the night, relax in a fragrant bath scented with flowers drawn by our staff in your villa, while sipping on chilled champagne.


Our Treasured Moments package is priced at RM1,800.00 nett per couple.


Please note: 


The above package does not include accommodation and transfers.
A minimum stay of three nights is required to enjoy the Treasured Moments package and also to experience the resort fully.
Food and beverage is not included in the package, unless specifically mentioned above. Selected food and beverage outlets may be closed on certain days of the week.
This package is subject to availability and is not valid during Chinese New Year, Christmas and New Year's Eve.


P/s: RM1,800.00 not bad la kan...tempat pun cantik camtu....so hopefully one day dapat g....:)))))

Tuesday, 26 July 2011

Pe Ke Hey Boring Lak nehhhhh

Assalamualaikum.....


Malam ni boringnye lain macam....xsukeeeeeeeeeeeeeeee......:((((((((

I want my hubby please please....my hubby lak busy lagi2 end of the month....




message and call hubby dari kol 8pm xjawab.....uwwaaaaaaaaaaaa.....tapi dalam 10 lebih hubby call,say sorry....i know he's busy..tapi kalau  xgedik ngan suami sendiri ngan sape lagi kan....


since we married,i dapat rasakan Adam lagi caring n sweet compare ngan masa couple...maybe sebab dia dah rasa totally responsible on me kan....suke suke....


so nak bf bertambah sweet n caring sume2,cepat2la kawen...kihkih...:))




now da bleh senyum.....heeeee...


Nasib baik dia faham sindrom keboringan i yang jarang2 berlaku nehhhh...love love u muah2....


so bila time boring cam gini,i suka dengar lagu2...malam ni JLo,Britney Spears,Usher,Pitbull,Rihanna,The Cranberries,Maher Zain,Siti Nurhaliza,Audioslave pakat nyanyi untuk i.....


Dahla pakai headphone dengan i pun nyanyi skali...nasibla kalau sayup2 dengar kat umah jiran memalam nehhh....dengar cam lagu Maher Zain tapi x merdu cam Maher Zain????nasibla labu....kehkeh...


Actually lagu Audioslave ni la yang buat i n Adam rapat masa mule2 dulu.Ingat lagi i gtau dia i suka lagu ni,n dia beria carikan lirik n the best part is dia nyanyikan untuk i kat Kulat(Kulat???ye Kulat adalah nama kedai makan kat UiTM Arau,kira tempat bebudak dating leeee).....wow soooooo sweetttttttt:))))


Audioslave-Like A Stone(klik sini)

on a cobweb afternoon
in a room full of emptiness
by a freeway i confess
i was lost in the pages
of a book full of death
reading how we'll die alone
and if we're good we'll lay to rest
anywhere we want to go

(chorus)
in your house i long to be
room by room patiently
i'll wait for you there
like a stone i'll wait for you there
alone

on my deathbed i will pray
to the gods and the angels
like a pagan to anyone
who will take me to heaven
to a place i call
i was there so long ago
the sky was bruised
the wine was bled
and there you led me on

in your house i long to be
room by room patiently
i'll wait for you there
like a stone i'll wait for you there
alone

and on i read
until the day was gone
and i sat in regret
of all the things i've done
for all that i've blessed
and all that i've wronged
in dreams until my death
i will wander on
 


i pon xtau la nape suka sangat ngan lagu nehh....Adam pun suka gile lagu nehhh...until now pon still jadi fav song kitorang...kalau g karaoke,konfem dia nyanyi lagu nih....:))


Kalau tengok pada tajuk tu teringat dulu menunggu dia berejam2 nak ke kelas kat Arau....kenangan2...sangat manis untuk dikenang....


Love u so much sayanghoney...mmmuahhh sejuta kali:)))))









Makan Durian Tak Hengat Dunia...:D

Assalamualaikum..

Jumaat lepas my mum blanja durian...yehuuu...i  ingat memula adik2 i memain je nak g piknik makan durian...hihi...skali betul u....heeeeeeeeeee(sengih sampai telinga)

wow Cik Kulin dah sampai Neram...hihi...


Tengok abang ngan kakak,mestila kene ada susu botol kennn...kalau x uwaaaaa.....




peace....



Terbaik x port kitorang?terbaik kan...lawa je...sangat syok sambil makan2 n lepak2...


Tengok isi dia tu,perghhhh memang terbaik...best n lembut je..manis sume cukup...haishhhh terliur plak....huks!satu kg RM8....puashati....


haaa...i pun pandai tau kopek durian....my mum memang power!my hubby failed...kuhkuh...sebab dia asalnya xsuka durian....xsure plak bila dia start suka....heheheh...


Nak lagi tu kan....mana cukup makan seketul dua...heheh...




sedapnyeeee....


nyum2.....tengah syok2 lepak ada biawak berenang2....tapi kami xpanik sebab ala,dia bukan kacau kitorang pun,memang tempat dia bermandi manda agaknya kan...




ha tu dia....i ingatkan buaya...(kadang2 i ni lembap gak,xkan ada buaya tempat rekreasi cam gini,hehehe...ampunkan patik)


diorang ni sukala cik adam pun join the club....hihi...



apa tu kakak?kakak ni macam2 dia jumpa....hahaha...




Best gile...nampak cam sikit kan tapi puas gile makan sampai xlarat dah...siap ada lagi dalam kete..;)




Me n my sistas yang memang kaki bergambar nehhh....



hua hua hua...



with lil sista...dia ni penggemar nescafe juga...hehehe..





we love each other:)




my sis n anak daranya yang comel bangat...Nur Fakhira Dania Mohd Rosmaini....




ni adik bongsu yang dah penat bergambar sendiri la agaknya...biasalah remaja kan....




Love dis pic.....:)




Tengah2 syok ber-photo,buah kelapa gugur..nasib baik xkene kitorang....uishhhh parah gakla kalau kene nehhhh....2 biji gugur,satu kering n lagi satu meluncur laju masuk dalam sungai...huhuhu...



abang nak g mana tu.....xpenat dia berjalan ke sana sini....hikhik...tu miow nak kejar abang tuuu....(semacam putih je miow????kukuku)




Tengok Cik Adam suka menyakat abang Faris....hihi..




Love dis pic....my sista ni da pegnen 7 months tapi still look hot kan?????






ok x i edit?mood edit 100% ni jarang2 ada tau...hehe...




this is my family....hehe...ada lagi yang xde nehhh...biasalah masing2 da besar,program clashla kan...my dad pon xpat follow ada hal so tugas we all la entertain our lovely mummy....hehehe....




Before balik singgah Restoran Sungai Kita kat Esplanade Kuantan,suka makan kat sini..kitorang slalu makan ikan siakap stim kat sini...tomyam putih dia pun sedapppp...


so sape2 nak makan ke minum ke silakan,i kenyang lagi....dan sebenarnya teringatkan tomyam kat umah yg my sis buat...sedappp....




"hello hello papa nak order makan apa ni....."kata abang Faris..




Cik Wa n Ejak biasalah memang kaki makan...(nampak menarik tuuu)hikhik....my mum pun xmakan,xlapa lagi katanya....






Okey jum balik.......vrommmmm....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...