CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Monday, 20 June 2011

My Father is My MOGLIE too...:)

Assalamualaikum..

~ What MOGLIE????moglie means cinta hati saya...hehe...so orang2 yang i sayang n cinta consider my moglie lah..hehe...Papa i seorang yang tegas n sangat2 bertanggungjawab orangnye...Actually we all adik beradik xrapat sangat ngan pa,sebab dulu masa we all kecik lagi,pa slalu xde kat umah cari duit..macam2 keje pa buat demi memastikan anak2nya yang 9 orang ni dapat apa yang sepatutnya...

Ingat lagi masa kecik,my dad and mum punyai karakter yang berbeza,kalau mum zaman we all kecik2 memang garang gilerrrr...hahaha...punyala garang,hanger n pili paip getah tu mainan dia je dulu...haha...ingat lagi balik lambat je petang2,my mum da siap tggu ngan pili getah tu....yela kalau dah main bola tin,galah panjang,"zilopin"mana ingat dah nak maghrib...kuikui...my dad plak seorang yang cool je,susah nak tengok dia marah...kalau kene marah ngan my mum,my dad la yang slalu pujuk....hehehehe....so cara tu yang buat kitorang sume sayangkan pa walaupun jrang dapat jumpa...tapi my mum bila garang,garangla...time baik tu yang best...kihkih...

Ingat lagi,ada sekali my mum mcam biasalah da tggu depan umah,i xjadi blik....kuikui...tgok2 my mum xde,baru balik...tapi pintu kene kunciiiiiiiiiiiii...uwaaaa..xle masuk...so tggula bawah umah..ngan nyamuk nye..maklumlah waktu maghrib...pastu my dad balik,maka nampakla i kat bawah umah tu,so apa lagi lehla masuk umah...kihkih...

Masih segar dalam memori ni pergi sekolah naik motor "kerengga"...kerengga?yup2...xtau nak describe cemana tapi ala2 RXZ xsiap camtu kut...kih3...yang kitorang bertiga pompuan ni naik skali 3 orang...siap kadang2 sape duk blakang skali tjatuh atas jalan...haha...klaka..tapi tulah pengalaman manis dulu2...(da xingat sape duk pling blakang.i ke eh??????i kan paling kakak,mestila duk paling blakang ek?ntahla bab tu i lupe....hihih)

Tapi bila masing2 dah besar,my dad makin mesra ngan anak2..My dad actually seorang yg friendly,bercita-cita tinggi n kelakar orangnya.Lagila bila dah ada cucu,lagila nampak sifat penyayang dlam diri.Stiap kali kua n balik slalu beli gula2,vitagen la untuk cucu...sampaikan anak2 saudara i bila nampak To'ki dia je trus cakap....."To'ki,beli mendeeee...nak vitagen!"..kihkih...


My dad gak pandai masak,tapi simple2 la...xla kerap sebab my mum yang selalu masak.Tapi dia masak brokoli,sotong bakar...sedappp....n paling best adalah 'Sup Kundur'...n now i slalu buat untuk Adam...dia suka....

Bila teringatkan my dad,i akan ingat seorang yang bersemangat buat lemang stiap kali raya...and mostly kawan2 yang datang tegur lemang dia buat sedap...

Menu wajib setiap kali raya...nyum2...

ha...to'ki la supplier terbesar bunga api n mercun...tapi dak2 xle main mercun...cikna,cik adam,poksu,cik wa n ayah de bleh...hahah...



Last but not least sempena Hari Bapa(19 June 2011) and hari2 yang lain jugak,i hope my dad will happy always,sentiasa diberkati Allah dan dimurahkan rezeki...semoga dicucuri rahmat dengan my mum n family...banyak lagi impian yang i nak laksanakan untuk my dad n mum,i harap semoga Allah panjangkan umur mereka berdua...Amin..Love both of them so MUCH!!!!! 

2 comments:

Noor Aznida Muhammad said...

aku la yang jatuh tu...hukhuk....sakit woo....

azlina_muhammad171 said...

eh doss aku duk mana...dok kang tengoh???hahaha....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...