CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Tuesday, 21 June 2011

Movie Date~KL Gangster

~ Aktiviti wajib ngan hubby adalah movie date.Tapi xsemua movie baru kitorang tengok kat panggung.Ada yang kitorang juz ignore n tggu DVD kua je...hihi...Tapi if Syamsul Yusuf yang buat filem,i seakan teruja nak tengok...xtaula kenapa tapi maybe sebab previous filem dia pun best n box office...kalau box office means dapat tempat kat peminat filem tempatan la kan....hehe...

Selalula gedik2 dulu before nak kua...hahah...

Actually me n adam jarang plan kalau xkua date.Slalu add hoc camtu,sebab kadang kalau plan mesti xjadi..so kalau xde buat pape...i usulkan or adam usulkan....jum trus!!!Kitorang pun bukan jenis yang weekend je kene kuar...x,banyak masa kitorang lebih suka lepak umah layan DVD or buatla pape yang patut...kuikui...and memandangkan kitorang stay Shah Alam...sangatla malas nk ke belah2 KL sana kecualilah ke umah parents hubby,baru singgah Curve....That's why kitorang slalu layan muvie kat TGV Bukit Raja je...sesekali rajin barulah ke Curve ke,One Utama ke....



Makan kat kedai biasa...Kedai Gelap...:D(i hari2 mkn sini pun xpe)



Movie start kul 8.30 so ada setengah jam tengok2 event untuk budak2,ada badut.Kalau ada anak best kan,da bawak ke stage tu haaaa,biar dia main...hehehe...


Off coursela  daya penarik utama filem ni iaitu Aaron,Ady Putra,Syamsul Yusuf n Zizan Raja Lawak.Tu semua my favourite actors tu...hehehe...My hubby cakap,kenapa Syamsul best buat filem adalah sebab dia berjiwa muda n faham apa yang golongan muda nak tengok.Dia banyak bergaul,campur semua orang n buat research,tu yang buat setiap filem dia best...yup i agree...:)

Jom layyyyannnnnn.......:)

ok now dalam panggung pun sempat berphoto lagi kan...hubbyku???dia layankan saje....kui3...masa ni belum start lagi,tunggu orang masuk......:)


Sebenarnya xsangka Aaron jadi watak baik dalam ni,ingatkan dia still antagonis cam sebelum ni...tapi actually apa watak pun yang dia dapat,sume dia berjaya bawak...termasukla romantika di Tampoi dalam "Nora Elena"hehehe...memang cair terus hati den....hahaha....ops!cair ngan watak tu laaaaaa......:D,...tapi seriously dia fight with his own style...ada gaya,mutu,keunggulan gitu.....



Ady Putra pun best...dia pun sangat2 talented..dia sebagai adik Malek(Aaron).Karakter dia lainla dengan filem sebelum ni,ngan rokok xlepas kat mulut,yee sangat gangster nampaknya...tapi xsukeeeee rambut dia cam gitu...cam nak kene buat rawatan Yun Nam jeeee......huuuu....tapi part yang menyentuh hati bila dia letak duit dalam poket budak yang tidur tepi jalan....touchingla,gangster2 tapi dalam hati ada taman.....:)..n dia kalau watak romantis ok gak apa...ada yang berlakon ngan Fasha tu,da lupa tajuk...kih3...


Syamsul plak lakonan dia makin lama makin ok...xpela dia maybe nak try jadi watak antagonis kan...tapi dia kene kasi body mantap sket baru syok nak tengok aksi lawan2....hehehe....tapi sebagai pengarah,dia memang TERBAIK....


Zizan plak cam biasalah memang best...dia bukak mulut je,satu panggung da gelak...hahaha..memang klaka dengan aksi dia yang kunun2 berani tu....haha...

Overall,cite ni memang puashati...jalan cerita pun best,ringkas dan padat..Penuh dengan pengajaran la.Banyak terapkan nilai persahabatan dan kekeluargaan yang semakin luntur dalam mengejar hal2 duniawi....memang terbaik n cam biasalah,xpuas tengok n nak tengok lagi dan lagi.....hahahaha.....Congrats Syamsul Yusuf...:)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...