CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Thursday, 30 June 2011

"Gadget Free"...boleh ker????

Assalamualaikum..


Bila baca Cosmopolitan bulan Jun,sangat2 tertarik dengan satu artikel ni...tentang penggunaan Gadget(telefon pintar,komputer riba,ipad) yang jadikan hidup xbermakna...betul ke?actually bila fikir2 ada betulnya jugak....n ada banyak kelebihan jugak..


My blackberry...dia pon nak interframe gak...heeeee...(buat ms ni i xle hidup lgi tanpa dia,haha)

Bila ada gadget ni kita seolah2 rasa diri kita busy..keep contact with friends through FB,Twitter padahal kita dah hilangkan satu nilai yang dulu iaitu selalu berjumpa n face to face sedangkan itu lebih bermakna dan mempunyai nilai yang sebenar dalam sesuatu perhubungan.So bagusnya adalah kita kontek juga di FB dan jumpa jugak kat luar after that kan...:)


Memang internet bagus.actually banyak solvekan kita nye problem...yela nak cari itu ini google je...banyak gak kelebihannya...nak cari resepi,google..nak gi umah kawan kahwin,xtau tempat,google...nak g makan xtau kat mana sedap,baca blog orang....dah jumpa n sometimes siap ada cadangan lagi nak makan apa...that's really good..


Memang syok tapi bila duk mengadap internet sampai hal lain pun terbengkalai tu yang xpatut...nak lipat kain xjadi,jap lagilah...nak masak pon tertangguh2...tu masalahnya....haha...nasib baik i masih boleh handle hal2 berinternet nih...xdela sampai umah tunggang langgang gara2 slalu duk mengadap laptop....hahah.

Tapi bagi i,i enjoy je ber-facebook..leh contact2 ngan a few friend kan...tapi bila ada jenis orang luar yang suka nak stalker ni yang i xsuka....kita approve dengan niat nak berkawan,tapi lain pulak jadinya.come on la,bukan semua benda kita nak share kat FB...bukan semua tempat i pergi i share...n bukan semua good things n bad things i share kat FB...sebab bagi i,i still need privacy for my own life...janganla kita menilai kehidupan dan diri seseorang hanya kita tengok melalui FB..tu salah...


Ada jugak spesis yang i jumpa jenis tengok FB orang,then mulala nak kutuk2 n tunjuk cam diri dia baik sangat....pleaseeeee lah...bila perangai u camtu,i yang respect u memula pun xjadi respek dah,menyibuk hal orang rupanya...lagipun cara yang betul kalau kita nak tegur seseorang,teruslah pergi pada tuan punya badan,bukannya buat status menyindir2 di FB siap cakap orang stupid la ape la....that really not nice attitude...(psssttt kalau ye pun banyak masa terluang xkanla sampai camtu skali kannn)


i do respect korang nye life...xpernah pun nak pertikaikan ke apa ke...so why don't u respect mine...senangkan??bukan i xpernah marah kat FB...selalunya bila i marah kat FB mesti because i dah tau sape yang buat onar...bukannye i main serkap jarang je..(opssss termarah pulak....emosi sikit sebab i memang pantang bila i respect life orang tapi orang pulak sebaliknya)


Actually i x se-cool hubby i,dia orang cakap apa pon sampai kadang2 pijak kepala n mengata macam2 dia pun dia senyum je.....haishh,......cool sangat camtu...kuikui...i ada jugak hanginnye kadang2...hehehe...




Actually,memang kita xboleh nak tolak tepi gadget2 dalam kehidupan kita sebab ia memang dah jadi satu keperluan kan...yela ada orang yang buat income melalui FB,oke pe camtu.n as for me,slalu chat2 with my sistas through YM n FB..n i memang akan rasa sunyi kalau my Blackberry takde,kalau my hubby ada lainlah cerita...xyah Blackberry xpe....hahaha....:D

3 comments:

Noor Aznida Muhammad said...

yee..sangat betol skali...hehe

Jue said...

aku bleh idup xde blackberry...
tapi aku xbleh idup xde ipong..hahaha

azlina_muhammad said...

da:caiyok2....
jue:hahahahaha memang doss jue,haku plok bleh idup tanpa ipong...kekekeke....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...