CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Friday, 24 June 2011

Bila Lina Kemas Umah & Makan Sorang2!!!

Assalamualaikum..

Finally yaeyyy hari yang perfect untuk kemas umah…da 2,3 hari ambil mood nak kemas umah.ni bukan mood yang setakat nak sapu tu.Ni mood siap mop,angkat2 perabot nak sapu bawahnye n kemas satu umah….uwaaa….mood yang jarang2 nak datang.kihkih….

nasib baikla umah kitorang ni xbnyak perabot sebab memang xplan nak beli lagipon sebab hajat di hati nak pindah….hmmmm….sayang umah ni sebab besar kan tapi nak buat cemana,my hubby nak cari yang dekat ngan tempat keje dia tapi ntahla,I suka duk SHAH ALAM….macam2 ada!!!!

Nila umah macam tongkang pecah,haha...tapi ni in progress,xdela pecah smpai camtu..haha..

why perfect day kemas umah???????yelah sebab adam xde,yela kalau dia ada xbesla nak kemas umah,kalau dia ada mesti nak layan dia kan such as em ayg nak air?air apa?milo ke nescafe?em cincau??hihi…xpon ayang rasa nak makan pape x?camtulah lebih kurang…lagi xbes kalo dia tengah syok2 baring layan movie ke tv ke,I cakap….”yang,tolong bangun jap,nak mop ni….”or “yang,tolong angkat ni jap…”hahahahha so xsyokla kalo dia ada..so kebetulan dia pon  outstation lagi rini,so kira ssuai sangatla nak kemas umah hari ni…hehehe…

Diorang ni plak siannye...tapi slagi xhbis kemas xle bgi diorang masuk..kang ngan diorang2 i kemas skali....hahaha...

Masa nilah baru nak asingkan kertas2 yang berguna n x…yela korang pun mesti sama gak kan…kadang bila ada resit2 tol or bank ke,surat ke,kedai makan baru n kedai perabot bukak buat offer ke…sume ambik n hangkut masuk letak dalam umah..sampai kadang bertimbun….hahaha….


Tengah2 kemas ni terjumpala toy yang da lama gile,actually beli kat McD masa pergi Langkawi dengan adam n a few friends.Off coursela kene pergi kan sebab da dekat sangat ngan tempat we all belajar,UiTM Arau.Masa pergi tu,kira baru berputiknya cinta I n adam gitu.wah!!!!kuikui…so kira2nya umur baby McD ni dalam 6,7 tahun jugakla.

Ni plak bunga yang Adam n my friend(arwah Ya) bagi masa i konvo Degree...i keringkan n gabungkan.Rindu sangat kat arwah Ya...al-Fatihah.Xsempat i nak bagi on her graduation day plak...huuuu:(

ok now hall sume da siap kemas...hehe...

kosong kan???yup kitorang saje sbab in case nak pindah susah...da siap level bawah,level atas plak....huuuu....atas my room la,bilik tetamu n bilik baju....:)..kat bawah pon ada satu bilik tapi buat store...huuu...

Kemas punya kemas xsedar perut xisi lagi...minum air soya je dari tadi.pastu makan biskut...malas nak masak sebab my hubby xde n xtau lagi balik kol bape...so i decide nk makan kat lua je...mesej my friend wanie coz da plan nak dinner sama2...dia plak ada urusan....ooooo i know tengok bola la tu malam ni...hehe...

My hubby kol tadi..dia makan makanan minang....x aci betul makan sorang2...huhuhu...Last2 tapau kat Baiduri je,kat sini best sebab da kenal owner tu,so before pegi order through hp dulu n then g ambik je...hehehe...

my feveret tomyam ayam+kerabu sotong...yummy!!!!n tomyam dia xtra sedap malam ni...hehehe...


Ok then,i pon da lapar bangat nih...bia den makan dulu....xsempat bukak tudung sume trus ngap je ke???xla haha...salin baju sume baru makan dengan senang hati...hehe...:D




0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...