CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Thursday, 30 June 2011

"Gadget Free"...boleh ker????

Assalamualaikum..


Bila baca Cosmopolitan bulan Jun,sangat2 tertarik dengan satu artikel ni...tentang penggunaan Gadget(telefon pintar,komputer riba,ipad) yang jadikan hidup xbermakna...betul ke?actually bila fikir2 ada betulnya jugak....n ada banyak kelebihan jugak..


My blackberry...dia pon nak interframe gak...heeeee...(buat ms ni i xle hidup lgi tanpa dia,haha)

Bila ada gadget ni kita seolah2 rasa diri kita busy..keep contact with friends through FB,Twitter padahal kita dah hilangkan satu nilai yang dulu iaitu selalu berjumpa n face to face sedangkan itu lebih bermakna dan mempunyai nilai yang sebenar dalam sesuatu perhubungan.So bagusnya adalah kita kontek juga di FB dan jumpa jugak kat luar after that kan...:)


Memang internet bagus.actually banyak solvekan kita nye problem...yela nak cari itu ini google je...banyak gak kelebihannya...nak cari resepi,google..nak gi umah kawan kahwin,xtau tempat,google...nak g makan xtau kat mana sedap,baca blog orang....dah jumpa n sometimes siap ada cadangan lagi nak makan apa...that's really good..


Memang syok tapi bila duk mengadap internet sampai hal lain pun terbengkalai tu yang xpatut...nak lipat kain xjadi,jap lagilah...nak masak pon tertangguh2...tu masalahnya....haha...nasib baik i masih boleh handle hal2 berinternet nih...xdela sampai umah tunggang langgang gara2 slalu duk mengadap laptop....hahah.

Tapi bagi i,i enjoy je ber-facebook..leh contact2 ngan a few friend kan...tapi bila ada jenis orang luar yang suka nak stalker ni yang i xsuka....kita approve dengan niat nak berkawan,tapi lain pulak jadinya.come on la,bukan semua benda kita nak share kat FB...bukan semua tempat i pergi i share...n bukan semua good things n bad things i share kat FB...sebab bagi i,i still need privacy for my own life...janganla kita menilai kehidupan dan diri seseorang hanya kita tengok melalui FB..tu salah...


Ada jugak spesis yang i jumpa jenis tengok FB orang,then mulala nak kutuk2 n tunjuk cam diri dia baik sangat....pleaseeeee lah...bila perangai u camtu,i yang respect u memula pun xjadi respek dah,menyibuk hal orang rupanya...lagipun cara yang betul kalau kita nak tegur seseorang,teruslah pergi pada tuan punya badan,bukannya buat status menyindir2 di FB siap cakap orang stupid la ape la....that really not nice attitude...(psssttt kalau ye pun banyak masa terluang xkanla sampai camtu skali kannn)


i do respect korang nye life...xpernah pun nak pertikaikan ke apa ke...so why don't u respect mine...senangkan??bukan i xpernah marah kat FB...selalunya bila i marah kat FB mesti because i dah tau sape yang buat onar...bukannye i main serkap jarang je..(opssss termarah pulak....emosi sikit sebab i memang pantang bila i respect life orang tapi orang pulak sebaliknya)


Actually i x se-cool hubby i,dia orang cakap apa pon sampai kadang2 pijak kepala n mengata macam2 dia pun dia senyum je.....haishh,......cool sangat camtu...kuikui...i ada jugak hanginnye kadang2...hehehe...




Actually,memang kita xboleh nak tolak tepi gadget2 dalam kehidupan kita sebab ia memang dah jadi satu keperluan kan...yela ada orang yang buat income melalui FB,oke pe camtu.n as for me,slalu chat2 with my sistas through YM n FB..n i memang akan rasa sunyi kalau my Blackberry takde,kalau my hubby ada lainlah cerita...xyah Blackberry xpe....hahaha....:D

Wednesday, 29 June 2011

Suri oh Suri.....baliklaaaa....:(

Assalamualaikum...

Xdapat menahan kesedihan bila my lil sis gtau suri da xbalik for 2 days.Suri is actually my family's cat kat kampung...memang jadi kesayangan sumer sbab we all start jaga dari kecik lagi...dari togel je sampaila besar panjang dan berbulu lebat...sangat2 comeyyy...ayah i memang suka kucing,tu pun dia ambik masa nak terlanggar kat mana ntah...sian comot je masa tu....






Suri pun da ada anak teruna nama Xiao Dre n Mandy.Dua2 jantan n bulan lepas kut dia beranak lagi tapi sume orang da cop.satu yang tinggal untuk kami hayat xpanjang pulak,redha jelah...

Ntahla,i sangat2 sentimental n sedih giler bila my lil sis(zura) gtau malam tdi hilang,mungkin sebab sifat sayangkan kucing da ada balik.Actually dulu masa skolah rendah i ada kucing nama Nora.Tapi suddenly mati,rasa sedih gilerrrr n siap buat kubur...then ada lagi satu i ambik kat sekolah,warna hitam...masa tu famous cite "miss comet",so i bagi nama comet...tapi bila da besar dia hilang camtu je...

Start da masuk belajar i dah xhiraukan kucing sangat sampaila jumpa Adam yang memang sayangkan kucing sangat2 n my family pun ada bela kucing lagi pastu...sampaila my dad bawak balik suri ni,..makin besar makin adorable...comey sangat n xbanyak karenah...paling mahal suara dia...memang susah nak dengar,time dia lapar je bru kuar suara...manja sangat...


 Ni time lapar nak mintak makan....comeynyeee...


Bila dia da hilang camni,i tau my lil sis la yang lagi rasa kehilangan dia sebab dia yang selalu mengadap tiap2 hari,bagi makan sume...mesti lagi sedih...adik i yang bongsu(ejak) pun mesti sedih...senang cite sume la sebab da lama dia ngan kitorang...


My bro padil yang duk kerja kat pandamaran ni pon baru tau agaknya...frust jugakla dia...dia pun suka melayan miow2 kat umah tu...huuu....


my sis baru msg gtau suri still xbalik lagi n my dad pon cakap maybe dia mati kat mana2...pahitnye untuk terima...nape xmati kat depan mata je at least kitorang x tertanya2 camni...tapi nida cakap maybe dia tau we all sume sedih kalau dia mati depan mata.....aaaaaaaaaaaaa sedihnyeeee:((((




Hopefully suri balik n ada lagi entry i yang happy2 sebab suri da balik tapi if suri da xde,we all sume redha...walaupun kesedihannye hanya Allah yang tau....




We Love U Suri....baliklaaaa.....



Tuesday, 28 June 2011

Being a Mum

Assalamualaikum...

~ Lately i banyak google about getting pregnant..ntahla maybe because i da rasa i bersedia n excited...sebelum ni pun i dah bersedia n xde pun ambik apa2 pil untuk halang pregnant...tapi skang ni i rasa masa da sesuai untuk me n hubby having a baby...

So bila i google2...i found related articles yang i nak share kat sini coz maybe oranglain pun tengah berusaha cam i...me n adam married about 1 years plus dah...but still xde rezeki..maybe oranglain cepat je kan...agaknya xsempat faham pun waktu subur tu apa,dah pregnant...hihi...rezeki lah kan....

tapi we all x macam tu...biasalah setiap orang xsama kan perjalanannya..actually memang rasa takut tapi oranglain boleh,nape i tak kan....hmmm...lagipun sampai bila nak takut....huhu...

TIPS UNTUK HAMIL




Waktu Terbaik

~ Waktu terbaik having seks  iaitu pada waktu wanita subur (masa pengeluaran telur @ ovulasi).Ini adalah kerana ketika itu telur baru sahaja keluar daripada sarangnya.Bilakah secara tepat ia berlaku? Sebenarnya ia adalah lebih kurang 14 hari daripada hari pertama period seterusnya atau ketika fasa luteal bermula.Telur yang matang hanya hidup 24 jam sedangkan sperma pula hidup 48 hingga 72 jam dalam tubuh wanita. Oleh itu, sekiranya anda melakukan hubungan seks sebelum saat ovulasi lebih baik berbanding selepas ovulasi.

Kekerapan

Tidak ada angka @ fakta yang tepat tentang berapa kali seseorang itu patut lakukan hubungan untuk hamil. Paling penting ialah "berapa kerap" melakukan hubungan pada " waktu subur".Jika lakukan hubungan banyak kali pun, tapi bukan masa anda (isteri) subur, potensi nak hamil tetap tipis or boleh jadi langsung tiada.

NO Stress dan Makan Makanan Berkhasiat




Setiap pasangan mesti sentiasa tenang dan tabah dalam hadapi apa jua stress @ tekanan. Stress atau tekanan actually mampu menurunkan keupayaan untuk hamil.Penting untuk makan makanan yang menyihatkan seperti buah-buahan dan makanan berzat.

Jangan Banyak Bergerak Setelah Melakukan Hubungan Seks

~ Ini digalakkan agar beri masa untuk sperma berenang ke servik seperti yang diterangkan sebelumnya. Letak satu bantal kecil dibahagian pinggul hingga pinggul dalam kedaan beristirahat untuk tampung sejumlah sperma selama 15 minit atau lebih selepas capai klimaks bersama sama.Keadaan ini akan mudahkan sperma berenang ke rahim. Jangan guna bantal besar dan terlalu tinggi, kerana ia akan menyebabkan sperma terkumpul dibelakang rahim sahaja dan ini akan sukarkannya untuk berenang dan bergabung dengan sel telur, yang akhirnya jadikan usaha sia-sia saja.Jangan bersihkan vagina dengan cairan pembersih vagina setelah lakukan hubungan seksual sebab cairan pembersih vagina bersifat toksic untuk sperma.

Posisi

Posisi suami di atas adalah yang terbaik untuk anda hamil.Manakala posisi yang perlu dielakkan bila anda ingin hamil adalah posisi wanita di atas, duduk atau berdiri, yang akan menyebabkan sebahagian dari sperma keluar dan hanya tersisa sedikit sperma yang mencuba berenang ke arah sel telur. Paling penting adalah menikmati hubungan seksual tersebut yang mana akan membentuk suasana alkaline pada vagina yang mana sperma suka keadaan ini.

Minum Susu


Sekadar contoh..elok dapatkan nasihat doktor

~ Bagus untuk amalkan minum susu kambing/susu lembu tepung fullcream atau susu segar.Si isteri juga kena minum susu lembu sama ada dalam bentuk tepung fullcream atau susu segar. Malah, bakal ibu yang merancang untuk mengandung digalakkan untuk meminum susu persediaan ibu mengandung dan asid folic(Ia mampu mengurangkan risiko kecacatan saraf tunjang tulang bagi bayi dalam kandungan) sebagai salah satu langkah awal persediaan, tak perlu tunggu dah confirm mengandung baru nak minum.



Di sini adalah sedikit penerangan dalam fasa kitaran haid.

Sekadar contoh.


Hari 1-4

Ini dipanggil fasa pengeluaran haid (menstruation) - ketika ini darah haid keluar. Hari pertama period adalah penting untuk diketahui kerana ia adalah di mana fasa ini bermula. Pada hari pertama haid datang, ia perlu ditanda di kalendar dan tamat selepas berapa hari. Sebaik-baiknya ditanda setiap bulan sekiranya anda ingin merancang untuk mengandung. Anda boleh mengagak kitaran period anda beberapa hari di dalam sebulan.


Hari 5-13

Ini dipanggil fasa follicular. Pada fasa ini, hormon estrogen meningkat. Ketika fasa follicular ini, darah akan berkumpul di dinding rahim dan menebal untuk persediaan mengandung. Di kawasan ovari pula, telur yang berada di dalam bekasnya akan menjadi semakin matang.


Hari 14

Waktu inilah satu proses peneluran yang dipanggil ovulasi berlaku. Telur akan terkeluar daripada sarangnya disebabkan oleh peningkatan mendadak sejenis hormon yang dipanggil Luteinizing Hormone (LH). Telur ini sekiranya tidak disenyawakan oleh sperma akan mati dan hilang. Sekiranya ia disenyawakan, ia akan turun melalu saluran falopio ke rahim.


Hari 15-28

Ini dipanggil fasa luteal atau fasa secretory. Selepas telur dikeluarkan dari sarangnya, sejenis hormone dipanggil progestrone di rembes daripada sarangnya (corpus luteum). Ini menyebabkan dinding rahim semakin menebal. Setelah progestrone semakin berkurang kerana tiada persenyawaan berlaku, maka dinding ini akan runtuh sebagaimana runtuhnya tembok Berlin. Proses akan mengalami kitaran semula pada hari 1.

ELAKKAN:

* Minum coca cola, pepsi cola, minuman bergas
* Air kacang soya!!(
kajian di Britain, mendapati, sekiranya wanita ingin mengandung, elakkan     pengambilan soya sewaktu hari-hari ingin bersama. Terdapat bahan dalam soya (genistein) mengganggu sperma daripada berenang menuju ke telur wanita.)
* Segala jeruk kering seperti asam boi dan jeruk basah seperti jeruk mangga dan ceremai
* Makan makanan fast food seperti KFC, Mc Donald, piza dan makanan ringan
 
* Makan burger dan nugget
* Makan jambu batu, nenas, tebu, anggur, putik betik

Dalam Islam terdapat tips atau amalan yang boleh diamalkan agar dipermudahkan mendapat zuriat yang baik dan soleh.

Pertama, bersangka baik dengan ALLAH s.w.t. serta berdoa dengan membaca ayat 38, surah Ali-Imran yang bermaksud: “Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik. Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa.”

Kedua,serta berdoa dengan ayat 89, surah al-Anbiya yang bermaksud: “Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat); dan Engkau jua sebaik-baik yang mewarisi.” 


 sangat berseri2 sazzy kala pregnant

Tetap "hot" walaupun pregnant JLo nehhh....

Beautiful Jessica Alba....

~ Wish us all da best,usaha tangga kejayaan tapi segalanya bergantung padaNya dan kami redha dengan rezekinya samada cepat atau lambat ~






Monday, 27 June 2011

Resepi Paling Senang Di Dunia..

Assalamualaikum...

Today x hang out pun,just lepak umah..Adam pun terpaksa standby in case ada keje ke apa kan....memangla mood nak sangat kuar tengok wayang ke lepak2 ke tapi apakan daya,sometimes memang xleh nak terlalu ikutkan perasaan..cam hubby i yang sentiasa busy,so bila sesekali dia dapat lepak umah,rasa best sangat2...hehe...

Adam plak jenis suka makan kat umah,sebab tu kadang2 kul 3,4 pagi balik pun nak makan nasi....so i kul doblas pun kadang2 masak cam masak tengahari,ngan ayam masak pedas bagai....haha...tapi xle slalu ye coz xbaik untuk kesihatan...heee...

so today i decide nak masak...one of feveret adam is "Daging Black Pepper"very simple n i think nak share kat sini manala tau ada waktu malas kita datang n nak masak,so mesti nak masak yang simple2 je kan....n ni paling SIMPLE di dunia!!!!!hehehe...tapi kalau yang jenis all the time memang rajin,i salute lah...heeeee....

BAHAN-BAHAN


daging (di hiris2)


bawang besar (hiris)
saleri(optional..nak guna boleh,xnak pun takpe)
minyak masak secukupnya


Perencah Seri Aji Black Pepper(actually dulu Tesco ada perencah lada hitam camni tapi suddenly da xde,padahal lagi sedap)

CARANYA

Panaskan minyak dengan api kuat
dah cukup panas,then masukkan daging..
pastu masukkan saleri n bawang..


kacau2 bagi daging2 masak sekata
last skali masukkan perencah.(perencah+ sedikit air)
kacau2 dalam 2,3 minit siap!!!


Another way nak masak dengan guna bahan yang sama adalah...follow je 

sampai goreng daging+saleri xmau(tukar ngan hirisan bawang putih)+bawang merah...
tapi after that tak masukkan perencah tapi tukar dengan masukkan sedikit sos tiram n kicap...
kacau rata n masukkan perasa....
n then kalau nak letak kayu manis pon boleh....

SIAP!!!pun paling senang di dunia....hhehehe...(cedok idea sket2 dari adik i masak lokan xsilap,hihi)



Actually saleri tu i pandai2 sendiri masukkan sebab for me n adam,we all memang suka saleri.Saleri adalah sayur yang berbatang lembut,kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potassium, magnesium, karotin, vita A, B komploeks dan C. Digunakan secara tradisional bagi menurunkan tekanan darah tinggi.

 Amalan memakannya boleh menghilangkan pening- pening dan sakit kepala yang berpunca daripada tekanan darah tinggi. Juga dapat melancarkan pusingan haid, mengatasi masalah keputihan dan merawat penyakit kulit, jerawat serta ruam. 

Bagi mereka yang mempunyai masalah sembelit atau penghadaman, kisarkan epal hijau dengan saleri dan diminum setiap pagi sebelum sarapan. Ia dapat membersihkan saluran usus serta membuang toksid dengan pantas menerusi sistem pencernaan. Zat masam epal hijau merupakan pembersih tubuh yang sangat baik

.Cara yang lain ialah dengan memotong batang saleri kecil- kecil kemudian ditumbuk halus. Masukkan sedikit air dan gula kemudian di kacau hingga hancur sebelum diminum.

Sunday, 26 June 2011

I'm thinking bout this....

Assalamualaikum...

~ Lama perkara ni bermain kat fikiran,puas fikir2...xjugak jumpa jawapan...soalan je yang banyak...i wonder why it happened..no specific reasons....hmmm..sigh...
bila ingat2 balik,semua saat susah i share ngan dia n dia sangat2 memahami,then why when good things happened,she kind of dissappeared...bukankah kejayaan tu patut dikongsi bersama?i anta sms no reply..kenapa relationship perlu end up camni...

ingat dulu pun i ada kawan yang i rindu sangat2...semuanya akibat salah faham...kitorang sebaya n sangat love each other...tapi sebab seseorang yang bermulut 'puaka'.Relationship kitorang end up camtu je,tanpa nak dengar explanation dari i pun...n i decide untuk buang diorang jauh2 dari kehidupan i...hmmm...xpayah ada kawan camtu pun xpelah...

hmmm kawan…satu perkataan yang sangat subjektif bagi…selama berpuluh tahun hidup ni,macam2 jenis orang yang I jumpa…ada yang memang true friend n ada jugak yang acah2 nak jadi kawan tapi at the end mengutuk kita kat belakang…frankly speaking,tu bukan kawan tapi senang kita panggil dia gunting dalam lipatan je ataupun nak ringkas sket lagi kita paggil dia talam dua muka or 2-faced..


Ntahla kadang2 bila bersikap baik,pun akan ada orang yang akan ambil kesempatan...i'm not saying that i'm perfect but i really2 respect relationship...i tau etika2 bersahabat...i will not talking shit behind my friend's back n jauh skali untuk menjadi batu api..jujur,ikhlas,respect each other sume penting dalam relationship...kecualilah orang2yang terang2 buat salah ngan i,memangla i hangin...

Sangat tertarik dengan beberapa quote ni...

- "The best relationship are about completing each other not competing each other..."
- "Friendship doesn't need need daily conversation,doesn't always need togetherness.As long as the relationship lives in the heart..."
 "A true friend is someone that lets you go when you need to find yourself, but loves you enough to come back once you have"


Saturday, 25 June 2011

"MyKillingUgly" Accecories:)

Assalamualaikum..

~ Plan hari ni nak pegi ambik my accecories kat Pos Laju Glenmarie,tapi ada gak malas2nye bila tengok cuaca sket punya panas kat luar tapi excited nak tengok accecories tu...hmmmm....how?my hubby pun da kuar n kat dalam fikiran ni pun ada nak ke Tesco beli bahan mentah sket...

So dalam kul 5 camtu cuaca pun da suram n ok,i message my hubby mintak direction ke Pos Laju.n then dengan rushing-nya bersiap sebab Pos Laju tu tutup pukul 6pm....hihi...my hubby kol pun terpaksa ignore dulu takot xsempat...haha...so pastu i call dia balik n gtau nanti da sampai area Glenmarie baru kol dia...hehe...


Tanpa2 disangka2 ibarat bulan jatuh ke riba,or seperti kera mendapat bunga...nampakla lori Pos Laju depan i...so apalagi I FOLLOW je le....hehe..sempat lagi i snap pic kannnn....kuikui...Alhamdulillah mudah sket urusan...:)


haa da ambik...da excited sangat xsempat sampai umah bukak...hehe...actually kenapa excited sebab off coursela kerana ianya adalah accecories yang memang perempuan suka kan...lagi2 skang nih i suka ber-accecories...dulu cam kureng sket...kuikui..

Sesetengah orang suka beli kat kedai,tapi bagi i yang jarang g window shopping kat shopping complex ni,so i usha2 la kat FB je...then i jumpa satu online accecories yang bagi i sangat menarik,n owner nye plak gf kawan hubby i....namanya "MyKillingUgly"(nama ownernya Alun)...accecoriesnye sangat cantik n harganya sangat reasonable...kenapa i cakap reasonable sebab i penah jumpa lebih kurang macam ni tapi mahal especially kalau dalam pasaraya kan...so watpe buang duit beli yang kunun2 dalam butik tapi kualiti sama...kalau nak mahal,beli yang mahal terus cam juicy couture ke,guess ke....:)

Cantik dan sangat puashati....thanks alun:D

Accecories camni pun jarang i beli,actually bila sangat berkenan baru beli.Cam 1st batch long neck yang Alun upload,i xsempat beli...tengok2 je da habis jual yang lawa2...punyala macam goreng pisang panas...hihi...

and kat Tesco tadi sempatla i beli majalah Cosmopolitan baru yang memang xpernah miss every month...magazine ni best sebab infonye ringkas tapi padat....hehe...


Kuih nila selalu i beli kalau g Tesco,tengah panas2 tu yang sedap makan...lagila Mr.Hubby xde,i malasla nak masak so makan jelah pape yang terlintas di benak fikiran ini...chewahhh...hehe....

Friday, 24 June 2011

A Day....

Assalamualaikum...

~ Bangun pagi mood agak kurang elok sket...y?sebab my hubby still outstation....huhu...katanya nak balik malam tadi tapi xjadi kut,terjaga je da pagi tengok dia xbalik pun....huuuu...trus kol n tanya...then dia kata tpaksa stay lagi sehari n hari ni balik...merajuk gakla ngan dia kejap....kuikui....

Hidup ni memang perlukan pengorbanan,kalau asyik nak ok je memang x ke mana...ni ok la time i xde buat apa...tapi kalau i pon nanti start my own bisnes...mesti masing2 bz kan....own bisnes?????yup is planning something untuk isi masa lapang n tambah pendapatan.....will see...hehe....:D

Tapi the best part is Adam skarang dah pandai pujuk.....hehe...dulu masa couple2 x,ego je manjang...salah i,salah i la...salah dia pun i yang salah...but now i'm feeling grateful coz banyak perangai dia yang berubah,makin sweet n romantik gitu....hehehhe...maybe tu la ganjaran sabar selama bertahun-tahun couple ngan dia kan...Alhamdulillah...

camnila muka masam kalo merajuk ngan adam...hukhuk...

Then dengar PON PON orang hon,tengok2 abang pos laju,apalagi siap2 bagi elok sket n  tengok,haieeeee da xde...kejap betul tunggunye....laaa bukan nak kol ke.....terpaksala den p ambik kat glenmarie sana...sokla jawabnya...actually excited sebab tu accecories from MyKillingUgly...i beli kat facebook...saje nak tengok samada kualiti dia ok ke x sebab cantik n murah...kalau puashati,i akan beli lagi n lagi...hehheheh....

Sekarang ni pon tengah ambil mood nak masak...kalau duk sorang camnilah,memang xpk makan i nih....slalu je skip makan siang....pastu bila orang cakap kurus,mule risau.....hukhuk.....menu for today sup daging,telur dadar,cendawan cili padi n kangkung belacan....:)

Bila Lina Kemas Umah & Makan Sorang2!!!

Assalamualaikum..

Finally yaeyyy hari yang perfect untuk kemas umah…da 2,3 hari ambil mood nak kemas umah.ni bukan mood yang setakat nak sapu tu.Ni mood siap mop,angkat2 perabot nak sapu bawahnye n kemas satu umah….uwaaa….mood yang jarang2 nak datang.kihkih….

nasib baikla umah kitorang ni xbnyak perabot sebab memang xplan nak beli lagipon sebab hajat di hati nak pindah….hmmmm….sayang umah ni sebab besar kan tapi nak buat cemana,my hubby nak cari yang dekat ngan tempat keje dia tapi ntahla,I suka duk SHAH ALAM….macam2 ada!!!!

Nila umah macam tongkang pecah,haha...tapi ni in progress,xdela pecah smpai camtu..haha..

why perfect day kemas umah???????yelah sebab adam xde,yela kalau dia ada xbesla nak kemas umah,kalau dia ada mesti nak layan dia kan such as em ayg nak air?air apa?milo ke nescafe?em cincau??hihi…xpon ayang rasa nak makan pape x?camtulah lebih kurang…lagi xbes kalo dia tengah syok2 baring layan movie ke tv ke,I cakap….”yang,tolong bangun jap,nak mop ni….”or “yang,tolong angkat ni jap…”hahahahha so xsyokla kalo dia ada..so kebetulan dia pon  outstation lagi rini,so kira ssuai sangatla nak kemas umah hari ni…hehehe…

Diorang ni plak siannye...tapi slagi xhbis kemas xle bgi diorang masuk..kang ngan diorang2 i kemas skali....hahaha...

Masa nilah baru nak asingkan kertas2 yang berguna n x…yela korang pun mesti sama gak kan…kadang bila ada resit2 tol or bank ke,surat ke,kedai makan baru n kedai perabot bukak buat offer ke…sume ambik n hangkut masuk letak dalam umah..sampai kadang bertimbun….hahaha….


Tengah2 kemas ni terjumpala toy yang da lama gile,actually beli kat McD masa pergi Langkawi dengan adam n a few friends.Off coursela kene pergi kan sebab da dekat sangat ngan tempat we all belajar,UiTM Arau.Masa pergi tu,kira baru berputiknya cinta I n adam gitu.wah!!!!kuikui…so kira2nya umur baby McD ni dalam 6,7 tahun jugakla.

Ni plak bunga yang Adam n my friend(arwah Ya) bagi masa i konvo Degree...i keringkan n gabungkan.Rindu sangat kat arwah Ya...al-Fatihah.Xsempat i nak bagi on her graduation day plak...huuuu:(

ok now hall sume da siap kemas...hehe...

kosong kan???yup kitorang saje sbab in case nak pindah susah...da siap level bawah,level atas plak....huuuu....atas my room la,bilik tetamu n bilik baju....:)..kat bawah pon ada satu bilik tapi buat store...huuu...

Kemas punya kemas xsedar perut xisi lagi...minum air soya je dari tadi.pastu makan biskut...malas nak masak sebab my hubby xde n xtau lagi balik kol bape...so i decide nk makan kat lua je...mesej my friend wanie coz da plan nak dinner sama2...dia plak ada urusan....ooooo i know tengok bola la tu malam ni...hehe...

My hubby kol tadi..dia makan makanan minang....x aci betul makan sorang2...huhuhu...Last2 tapau kat Baiduri je,kat sini best sebab da kenal owner tu,so before pegi order through hp dulu n then g ambik je...hehehe...

my feveret tomyam ayam+kerabu sotong...yummy!!!!n tomyam dia xtra sedap malam ni...hehehe...


Ok then,i pon da lapar bangat nih...bia den makan dulu....xsempat bukak tudung sume trus ngap je ke???xla haha...salin baju sume baru makan dengan senang hati...hehe...:D




Thursday, 23 June 2011

USHER in da House!!!!....

Assalamualaikum..

A longgggggg night coz my baby bushuk masham xde...huhu...selalunya kalau dia xde alamatnya kol 5 or 6am i baru bleh tido...ntahla kalau dari awal berguling pun mesti xle tido,n kalau dapat tidur pun mesti nanti terjaga...alang2 baik ngantuk gila2 then baru tidur...hihih...

I ni satu malam kene tinggal da macam apa je tapi my sis yang husband dia keje offshore,selalu berminggu gak kene tinggal...cool je...(erm xcool sangat jugak sbab dia agak romantis orangnya,rindu-rinduan gitu....kekekeke)

Kete ada tapi malasnye nak kua,i ni jenis suka lepak umah..ntah kadang orang cakap boring tapi i okey je...banyak je benda leh buat...baca novel ke,layan dvd ke,kemas umah ke,surf tenet ke,i okeyy je cuma adala jugak masa2nye rasa bosan nak lepak luar...hehehehe....

So di malam yang sunyi sepi ni dengan bertemankan my miow kat sebelah yang tengah tidur ni la i layan lagu Usher berkali2.heheheh...dengar skali je trus suka n mostly lagu dia sume best2....i likeeeee:D...n dia encemla...gigi makk aihhh putisnyeee.....my hubby pon faham i addicted ngan lagu ni,masuk kete je lagu ni yang i pasang berkali2...lagila sound system kete sangat best,layan kuat2 la....kuikui....

so marila kita nyanyi sama2...and 1 and 2 and 3.....


Usher-More


Watch me as I dance in up the spotlight-
Listen to all the people screaming I'm all... more,
Cos I create the feeling that keep em coming back,
Yeah, I create the feeling that keep em coming back,
So captivating when I get it on the floor.

Know y'all bin patiently waiting, I know you need me, I can feel it,
I'm a beast, I'm an animal, I'm that luster in the mirror,
The headliner, finisher, I'm the closer, winner.
That's when under pressure with seconds left I show up.

[CHORUS x2]
If you really want more, scream it out louder,
Get it on the floor, bring out the fire,
And light it up, take it up higher,
Gotta push it to the limit, give it more.

Get out both your hands, I'm in the zone, s'aite
But I'm in the area, if you more (and) more,
Cos I can't wait to feel it.
I go hard, can't stop,
But if I stop then just know that imma bring it back,
Never quittin' don't believe in that.

Know y'all bin patiently waiting, I know you need me, I can feel it,
I'm a beast, I'm an animal, I'm that luster in the mirror,
The headliner, finisher, I'm the closer, winner.
That's when under pressure with seconds left I show up.

[CHORUS x2]
If you really want more, scream it out louder,
Get it on the floor, bring out the fire,
And light it up, take it up higher,
Gotta push it to the limit, give it more.

[VOCAL SEGMENT]

[CHORUS X 2]
If you really want more, scream it out louder,
Get it on the floor, bring out the fire,
And light it up, take it up higher,
Gotta push it to the limit, give it more.

[VOCAL SEGMENT]

Gotta push it to the limit, give it more.



P/s:I tujukan lagu ni untuk my hubby yang sentiasa bersemangat n jadi sumber inspirasi untuk i(ni yg buat rindu nih,huk3)....lov u syg n miss u....huuuu:(






Wednesday, 22 June 2011

Kurus sangat ke????

Assalamualaikum...

Already 3.47am..mata ni cam xngantuk lagi..lagipon tengah tunggu my hubby balik....tadi kepala pening yang amat,skang da ok dah pas pekene active fast...tu pun tggal sebijik,slalu i ngap 2 bijik..kadang2 i nak tahan je xnak makan panadol,tapi xlehla...xtahan....huh..so stok activefast mesti kene ada dlam simpanan...in case kan...

hmmm...bila diingat2 ada a few friends yang lama xjumpa i ada cakap i makin berisi n ada jugak yang cakap i makin kurus...tapi nisbah cakap lebih kurus lagi tggi dari makin berisi...hmmm puas di fikir2 nape makin kurus eh???mule2 xcaya sebab timbang sama je tapi tdi i ada pakai satu cardigan yang sebelum ni xmuat....skang ngam elok je pakai....

huyyyooo apa sudah jadi????oranglain risau sebab badan berisi,tapi i risau sebab badan kurus...yela risau gakla,xnakla jadi sampai papan playwood...nipis jeee....ada gak cakap"orang kahwin makin gemuk baru tandanya happy"bagi i xsemestinya hepy kene berisi...hihi...i happy je ngan adam....ehehehehe...:) 

nak kata sebab senaman,da lama gak xbersenam....n rindu sangat nak bersenam...jogging petang2,syoknyeeee....tapi xmungkinla i nak g sorang2 lagi2 pasal asid splasher tu kan...tapi da senyap kan skang??pe cite die eh?

so cara i tuk kuakan peluh adalah HOUSEKEEPING...memang penat kemas umah ni,walaupon duk berdua ngan adam je tapi mestilah kemas seisi umah kan...mule2 dulu suka nak duk double storey,skang ni hambekkk...bab2 nak mngemas2...ding!!pengsan sebab penat...hahaha...

Tapi i xnak fikir sangatlah pasal kurus2 ni,okla badan i xnak naik kan dari naik yang xboleh2 distop2 nnti...tengah dia nak kurus ni biar jelah,mana tau nanti2 kalau terlebih berisi,i gak yang susah hati...kihkih...so layyannnn sajerrrr:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...