CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Wednesday, 25 May 2011

Cahaya Mata......

 ~ Wake up in the morning,memang lumrah i akan check my hp ada message ke,emel ke,notification FB ke...and satu khabar gembira yang betul2 gembiralah....my friend got pregnant(Aizah n Shahrom...Congrats!!!!!Alhamdulillah..)kalau ikutkan siapa yang taknak pregnant kan,even me n adam dah kahwin almost a year(bulan 6 ni masuk setahun),kami masih belum ada cahaya mata....(sapela taknak...ada org kawen taknak baby ke?ish3 taktaula pulak i)hmmm actually masa mula2 kawen pon i dah bersedia dah kalau pregnant cepat2...yela umur pun dah masuk 3series,so tak banyak masa yang ada and anak yang boleh buat..wah!!itulah hakikat.dapat 2,3 orang pun okla kan...


Tapi i percaya pada rezeki,setiap orang di dunia ini ada kelebihan dan kekurangan masing-masing.NOBOBY'S PERFECT!!Tak sedar tup2 dah nak setahun we've been married...luar orang nampak happy tapi dalam hati siapa yang tahu kan. Most important thing, usaha jelah dan jangan nak stress2. OPRAH pun ada bagitahu,she said “when people get married almost a year n still not pregnant, it must be a problem and  pergilah jumpa doctor”.(tula bagusnya tengok rancangan OPRAH,bnyak info berguna,heheh tapi OPRAH idokle cakap bahasa melayu)

Sekarang ni,adik i pun dah nak masuk anak ke3. Bila balik kampung dengan perut dia yang memboyot,lepas tu i pulak yang jalan lenggang2 kangkung,mestila orang tanya bila lagi??bila lagi??dan bila lagi??huuuuuuu....sampaikan orang kat kampung ingat dia yang kawen haritu...huhu...tapi itu ambil berat namanya,nama pun kawan2 and sedara-mara. Betol lah orang cakap,dulu orang biasanya tanya"bila nak kawen??"...pastu bila dah kahwin"bila nak dapat baby??"...tapi seriously pertanyaan kedua lagi menyentap hati den.(xcaya try..haha...)


                                            "tulah my sis,(tengok perutnya,comel kan??hehe)
          
Bila bincang dengan hubby,my hubby said "xpelah,kita enjoy je life kita..insyaAllah ada rezeki kita nanti,oranglain yang  dah lama kahwin pun belum dapat anak,yang penting sabar dan usaha.Allah tahu yang terbaik untuk kita"bila fikir2 betul jugak...masa nila kitorang nak enjoy dan kejar impian sejauh mungkin sebab bila dah ada anak,off course keadaan dah  tak sama seperti berdua. Apa2 pun mesti nak sediakan yang terbaik untuk anak kan..~ Allah Maha Mengetahui dan kami redha ~

Sunday, 22 May 2011

New Blogger....wakaka...:D

Hmmm actually hasrat untuk ada blog sndiri da lama cuma masa slalu xmengizinkan….now bila da jadi surirumah n have a lot of free time tu yg bkesempatan untuk menulis blog…minat menulis mmg ada sejak dlu lagi,kalo x xdela aku ada diary sejak zaman skolah lagi….

For me,blog jugak adalah salah satu tmpat kita can express feeling yg sometimes kita xdapat nak share ngan org….seronok bila dapat baca tentang diri seseorang n kdg2 ada bg tips n pndangan… memang jakun jugak nak berblog2 nih,maklumla tgk orglain punya blog punyala canggih smpai aku terfikir camnela diorg create blog diorg smpai camtu….tpi adatla “alah bisa tegal biasalah kan”…

Sama gak cam nak berfacebook dlu,org da start layan facebook da lama…aku duk layan friendster lagi….bila adik ckap….”na,layan ar facebook…best……”aku cam “aaaaa…..ok ok”…tpi da start layan,da pndai gak tag gambarla,tag orgla…mesti boleh punya…heehehehe…..bila da layan facebook,friendster trus dlupakan…agaknya password pon da lupa….haha….
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...