CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Monday, 10 October 2011

Friend's Wedd-Hamzil+Suraya

Assalamualaikum..

~ Sudah agak lama xupdate blog neh...hus...em jap bersihkan dulu sawang2 yang ada...hihi...actually now i slalu balik kampung so coverage kat sini sangatla xbape bagus so that's y mood kadang2 hilang di makan waktu...wah gitu....

Actually before balik kampung ritu,sempatla attend wedding kawan masa sama2 belajar kat UiTM dulu...masa wedd ni la time kengkawan nak gather kan,so slalu me n hubby if kelapangan mesti datang..




Biasalah,dah sampai makan dlu...dah simpan perut dari pagi ni...wakaka....




Bila dah jumpa,banyakla benda mau sembang kan...




Then terserempak pula dengan Kak Effa(yang pakai baju oren)...pun sangat lama xjumpa..ada dalam 5,6 tahun xjumpa kut...she's my roommate masa belajar kat UiTM dulu.... 



Ni Dd...her Blackberry terjumpa kembar....hikhik....:D




Pas makan..masa untuk bergambar ngan pengantin tapi pengantin duk bergambar...so tunggula jap....

Haaa inilah pengantin yang kami tunggu...nak bergambar reramai la katakan....



Haa tu dia pengantin baru...


Ni abah mithali ni...wife dia xdapat datang sebab dalam pantang lahirkan anak kedua.So sweet kan???



Kita closed up sket...ni haaa Syireen Nur Raudhah...comel sangat...manja betul ngan abah dia..takleh berenggang...hihi....



Sambil menunggu sambil juga bergambar gitu kan.....Actually x plan nak pakai baju neh...ingat nak pakai jubah kaftan,tapi my house suddenly xde letrik so terpaksala cari baju yang xyah gosok....ni la dia yang paling ok...layan ajelah...hihi...



Ni la pengantin...ceria kan...wish u guys happy ever after...semoga cepat2 dapat baby yep:))



Dengan pengantin perempuan..sweet n cantik...ada lesung pipit...:))..me?lesung batu ada la....hikhiks...




Okey masa untuk pulang....Dd asyik pesan Wajik neh jangan dilupakan...hik3..yela sebab sedap plak pulut dia....




Nak balik dah...perut dah kenyang,hati pun girang....kalau ikutkan ada openhse plak kat Shah Alam tapi xsempat nak attend....huhu....actually banyak openhse/wedd/cukur jambul xdapat attend sebab i slalu kat kg n hubby plak bz outstation....huhu...



My friend,Dd...sangat gorgeous kan dia...suka sejuta kali apa je yang dia pakai....sangat kene ngan dia...:))



Okey jum balik...:))))

Monday, 19 September 2011

Ber-Open House with DD

Assalamualaikum...

~ Kebetulan i lepak umah Dd(oh Dd is my friend waktu sama2 belajar kat UiTM) so family diorang ajak ke open house umah sepupu diorang kat Saujana Impian,Cheras...kira dekat jelah ngan umah Dd neh...pergi dua kete....parents n adik dia,Nabiha n lagi satu kete me n Dd....

Actually open house neh dari petang so kiranya we all agak lambat juga tapi siang tu ayah Dd ada hal....tapi banyak lagi makanan dia haaa.....



Actually cousin Dd neh buat catering..so makanan dia sedap2 la semuanya n banyak pilihan....n diorang from Kelantan so banyakla makanan orang Pantai Timur neh...heeee....


Jom usha makanan apa ada....eheh:))


Nasi Kerabu..sangat terbaik ada macam2 lauk....tapi i xmakan coz betul2 baru lepas makan nasi masa kua dari umah Dd....huuu....



Ada Pulut Durian...hehe....ni i makan...

Actually ada insiden kelakar me n Dd masa neh....i dah ambik siap2 laksa...n konpius manala kuah dia...n tengok satu kuah ni macam ya...tapi nape cair semacam je...maklumla lighting kurang sket so nmpak x nampak je.....

Tanya Dd mana dia ambik kuah laksa,dia dengan kondifen nya tunjuk kuah dia ambik....i pun letakla,then masa letak tu nape bau durian je neh...tgk2 laaaaaaaaaaaaaaaa kuah pulut duyan rupanya....gtau Dd...kaw2 dia gelak...hahaha...

Rupanya kuah laksa diorang tgh panaskan so apalagi...ke tong sampahla nak buat macamana...mana ada orang buang tebiat makan laksa ngan kuah pengat...hahaha.....



Haa ni baru kuah yang betul...hehe.....Laksa Penang....:)



Ada Ketupat Palas...biasalah orang Pantai Timur memang ada ketupat neh....fav i neh tapi malam tdi xrasa nak makan...huuuu....maybe i rindukan ketupat my mom buat...huuu....




Ye Rojak Buah...neh i sangat layannnnnnn...dua kali bertambah...sedap plak tu....hmmmm teringat pula.....huks....

Banyak lagi makanan2 lain tapi selera xbrapa nak ada lagipun da agak kenyang so inilah yang sempat masuk ke dalam perutku....hehe....


Me enjoy da food:))))



Neh la Dd...sangat cantik n gorgeous orangnya...baik pula tu...satu keluarga sangat2 baik hati....:D




Ni adik Dd...Nabiha namanya...cam Cik Epal plak sekali tengok dia neh...kehkeh....




So we all pun kenyang....burpppp alhamdulillah...moh le pulang untuk beradu pula.....hehe....thanks Dd ajak g open house.....:)

Wednesday, 14 September 2011

Kenal tak sape neh????

Assalamualaikum...





~ kenal x?ala bukan yg shawl merah tu...tu i,yg shawl biru tu...hehehe....agaknya ada yang kenal juga sebab ni adalah my sis...muda setahun je dari i....:))

Nape i nak cite pasal dia adalah kerana i sangat adore dia lagi2 time pregnant neh haaa.....nape plak eh???ni nak ceciter ceciter nehhhh......

My sis neh kiranya sangat2 jaga penampilan dia la,kiranya cam i jugala suka melaram gitu....kiranya ada juga laram-ngan(wah ada ke perkataan neh,hentam jelah..haha) i neh terutama lilit2 shawl neh berguru ngan dia...hehehe....

Watpe ada adik beradik perempuan kalau x share everything together2 kan.....ehe....

Kalau xcaya nape i kata dia sangat melaram masa pregnant...meh tengok nehhh....




okey ni masa family vacation ke Cameron Highlands...masa ni dia pregnant baru nak masuk 4 bulan....siap pakai wedge tu haaa....i plak yang risau...hahaha....tapi ni mungkin pengalaman dia prenant kali ke-3...tu rilek je tuh......




Ni pula masa balik kg....pun bergaya jugak kan...hehe...yg tudung pink tu adik kesayangan perempuan kami yang bongsu...skang tunggu dia la nak tamatkan zaman bujang...ke dia nak follow i kawen umo 29.....haaaa kne tunggu nehh....




Ni plak masa we all ambik angin petang kat Cherating....tu hubby my sis....sporting sgt ambik gambar kami bertiga....masa neh dia dalam 6 or 7 bulan kut....:))




Masa ni pula my family makan durian kat Taman Gelora,Kuantan...xsilap time nehhh dalam 8 bulan kut....ye masih melaram...cayalah sis.....heeee....



With Lil sis...lil sis pun salah satu leh jadi tempat rujukan fesyen juga...dia neh suka laram-kan kami....hihi.....kiranya nak bersiap tu"okey x neh wa?"ke ni ok?"haaa cam gitulah kiranya....



Ni masa balik kampung raya yang lepas....cantik cantik...hehe.....




Peace.....sy lagi 2 minggu nak due nehh....kehkehkeh....



Eh tu hubby i tu....i minta my sis ajarkan dia beli barang baby haaaa.....blaja ye syg...kalo ada baby..banyak kita kene standby nehhh......




Okey ni kami nak pergi beli barang baby dan pergi makan bakso,mak buyung neh mengidam.....suka sejuta kali dia pakai camni....cantik....heeee.....


Walaupun da 9 bulan n tunggu due,i nampak my sis neh sangat aktif...ada satu hari kat umah..dia yang masak lunch...tup2 siap sardin,ikan goreng n ikan kering...walaupun simple tapi dia larat tu i salute...

Patut anak2 dia si kakak n abang tu aktif kemain....susah tol nak nampak duk saja kecuali tidur....kadang nak tidur pun susah...3 botol susu habis pun xtido agi...last2 bangun balik sambung main...hahaha....



Hopefully jadi cam kamu nnti ye dear...hehehhehe......all da best n moga dipermudahkan bersalin....due 23 neh kan????yeayyy dapat anak sedara lagi sorang heee.......:)))))

Friday, 9 September 2011

Ikan Patin Vs Siput Sedut..

Assalamualaikum....

~ Entry melambak2 kat kepala nehh tapi mana satu nak mula xtau..haha....ohhh raya kelima yang lepas,my dad ajak beraya ke umah my cousin kat Pekan,Pahang..memandangkan me myself pun xpernah sampai so kebetulan  Adam(my hubby) ada,so moh la kita g beraya....

Yang terbaik katanya nak masak ikan patin?????uwaaaa bestnye......jom jom.....hehe.....

Singgah Kuantan dulu sebab my sis nak check up....lor tutup pula sebab lunch....so cari barang jap sementara tunggu my dad gerak dan berjumpa di mana2...


Waaaa abg beli apa tu?cokelat ke?hihi.....bestnye....




Abang nak snap Cikna ke...boleh boleh...jap Cikna pose...kehkeh....Cikna xpe je bab2 bergambar nehhhh....



Waaa abg nak bawak kete ke...oklah biar Cik Adam rest plak...kakaka....budak2 memang aktif kan,kejap ke depan ke belakang....n xnampak diorang penat...haha....

Hubby boosting all the way,siap salah jalan lagi...my dad dah nak sampai dah umah cousin....huhu.....guk guk....kereta mati pula kerana kehabisan minyak....uwaa...

Tadi rasanya isi minyak,dah tu isi bape la agaknya...huks...rupanya hubby isi sket sebab actually wallet dia tertinggal kat umah so my mum yang tolong bawakkan nanti.....hmmmmm kereta Subaru isi RM20 takat manala bleh pegi......huks....


Ye masih ceria walaupun hari sangat panas hoookeyyyy.....em apa yang i suka bout Adam is dia xmudah panik....dudukla dalam situasi apa pun ngan dia,kalau ada masalah,dia akan selesaikan dengan baik....hihi....



Kemudian,maka kami ke umah pakcik sebelah jalan nehhh...mula2 hubby kata pakcik nehh cam xnak layan juga..yelah takut juga kan tetiba manusia mana neh datang minta tolong tapi Adam biasalah,pujuk rayu dia tu haaaa....pakcik kalah...kihkih....

Me n mak buyong ok,nasib baikkkk...dahla cuaca panas nehhh.....walaupun pakcik tu xjemput masuk,kami faham....dia tggal berdua je..makcik tidur kat dalam bilik....

abg? abg ok x?






Lor xbape nak ok rupanya...panas la tu haaa....syiannn dia.....huuu...




Haaaa bukak baju terus baru best angin sepoi2...Cikna pun rasa nak bukak baju...erkkkk.....



So hubby pun pergi cari minyak ngan pakcik...hmmm.....tinggallah kami terkontang kanting di sini...hihi....



Hmmm Cik Kulin.....sian panas kat situ ye.....huuuu....kami pun panas juga di sini....emphhh....




Then bila hubby balik,pakcik ajak minum dulu....alhamdulillah..makcik pun dah bangun sebab anak dia baru sampai....lega sket tekak kami neh pakcik...hikhik.....

Tapi kami lepak jap jela sebab my dad dah kol2 tanya kat mana...hihi....dia nak datang rescue tadi hubby cakap xyah...kihkih...segan la tu kut...kua3...



Okey nak balik dah.....thanks pakcik n makcik......peace from me n abang...heeee....:)))))

Assalamualaikum...kami da sampai.,terus serbu ke dapur....wakaka..






Ok..da ready neh nak mam...hehe...



Tengokla lauk tu cemana x serbu?hahahha...favourite i ulam ulaman nehhh......ikan patin lagi tu....siput sedut?????perghhh lama xmakan...terbaik.......



Mak buyong tu nampaknya xsabar nak ngap ikan patin tuh ha......eeiii kalolah my lil sis tu ada...di ratah2 nye ikan tu haaa.....nak buek cemano,dia xde g open house...hihi.....






duk ratah siput sedut haaaa....






Adam tu favourite nye ikan patin juga...

My mum plak xmakan ikan patin..tapi masak untuk anak2 boleh....hihi....my mum xmakan ikan2 yang seangkatan dengannya seperti Keli,Haruan.....kihkih...dulu actually i pun takleh makan gak sebab hubby suka,i pun lehla makan skarang...kehkeh....




Sangat menghayati....huheeee.....




Lepas perut dah kenyang....kami bergambar pula...kenang kenangan gitu di hari raya...hehe....

Mereka pakai baju sama..sungguh sweet...:))






Kitorang ngan tuan umah....husbandnya kuar sebentar...hihi....




Ni la my dad dan adiknye...kitorang panggil ma jugak...actually ma neh kembar dengan pakcik yang juga adik my dad.....tapi dalam keluarga kami setakat neh xde pula yang dapat kembar...hihi.....



Ma neh masa kecik2 suka sangat g umah dia sbab konfem dapat duit raya...hikhik....n dapat kain2 pasang juga...sebab ma neh menjahit...cakap je nak baju style apa,dia sgt terer buat....


Nak balik dah.....



Haie nape kakak camtu...mungkin nak duk atas Cikna juga tu tetapi tiada ruang...hihihi....nasib x terseliuh kaki tu.....kehkeh....




tata titi tutu...:D




Me n beloved hubby:)))




Kami balik dulu Ma and Kak La...terima kasih masak sedap2 untuk kami...puashati sangat2 makan...lain kali boleh masak lagi,....hikhik....

and then kami meluru ke Pusat Rawatan Keluarga kat Kuantan...my sis nak buat check up...i nak check up gak bleh....heeeeee......




Adam nehhh...suka memain nak snap pic dia tau...kuhkuh....xpe upload gak...haha...





My sis neh nak tunggu due je haa.....dalam 2 minggu gitulah,i plak yang dup dap dup dap....kih3....dia cool jeh...



Sempat pula singgah ke Kuantan Parade sebab kakak nak beli pencil color...da muncong2 da haaa kalo xbeli....hikhik...yela da besar kan,da pandaila nak majuk2....


Dah setel sume....jum balik titon...yg pasti i happy n alhamdulillah,nntila i share nape i happy ye...:))))))))))))



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...