CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Special Day"D

Daisypath Anniversary tickers

Happy Old Day..

Daisypath Happy Birthday tickers

I belong to you...:*

i belong to you Pictures, Images and Photos

Wednesday, 19 June 2013

A Day Out With Kak Hajar=)

Assalamualaikum

Beberapa hari yg lepas lepak ngan kak Hajar kat Tanjung Aru.Tu memang fav place kak Hajar.Memang best,privacy(kalau bkn hari minggula,hihi)..angin bertiup kuat.Lepak sambil mengadap laut memang syok.


m wearing Shawl Elyssa;) bole jenguk untuk more corak kat sini Shawl Elyssa

Dah lama jugak xlepak ngan kak Hajar so bykla bnda yg nak diborakkan.Memangla kalau lepak ngn kak Hajar xpenah x ada topik yang nak dibualkan.Actually memula sampai sini,sunyi jugak.Yela tempat baru,environment baru...kawan pon xde.Tapi alhamdulillah jumpa kak Hajar yang bebila hubby busy outstation dia ada datang umah,sy masak kami makan sesama, lepak kuar sesama,shopping groceries sesama.Okla xla boring sangat kan.





Nila fav port kalau kuar ngan Kak Hajar.kat Sugarbun Tanjung Aru.



Oh ini memang fav.Nampak simple kan tapi yang best tang ratah ikan tu.Lagi2 kak Hajar selalu pesan soh buat garing.Bab ikan2 ni sy memang suka,almaklumla ngn hubby selalu makan ayam.My hubby hantu ayam..hihi.Sume la nak berasaskan ayam.


Okey kenapa Suri cam gitu sebabnya tadi kat umah dia blom tidur lagi,biasanya pas bangun pagi2,dia akan tidur dulu.Baru segar bugar bila kua,tapi bila xtidur camtu jadinya...gaya2 ngantuk gitula.hehe.



Aiii jauh termenung...Suri nak jalan tepi beach ya?Jom...



Haaa bila da ajak jalan camnila...seronok betul diaaaa....x duk diam.Mama nak snap pic dia asyik xpat je.Untungla kalau dapat pic elok haa...Biasala orang kata budak baru dapat kaki,seronokla dia nak meng-explore.Lagi2 sllu bjalan dalam umah,ni plak kat luar....Go sayang!!



Okay pose ala model(sebenarnya dia tengah usha tu apa benda dia nak kutip tu)




Haa tu da dapat dah kutip.Budak ni memang camni,kadang kita kene biar bagi dia rasa n pegang.Tapi kene tengok jugak kut2 dia masuk mulut.Suri ni masa merangkak suka mengutip,apa benda dia nampak sume nak masuk mulut.Now nampaknya da kurang...good girl:)



Okay now Suri da penat n tidur,now baru leh sambung sembang ngan Kak Hajar.Actually kak Hajar ni ada butik kat PKNS Shah Alam.Cantik2 koleksi baju dia.Macam2 ada,ada telekung sejadah,tudung dll.Nama butik dia Koleksi Aminah.Itula seronok jugak timba pengalaman dari org yang dah berjaya ni kan...orang kata kalau kita nak berjaya,berkawanla dengan orang2 yg berjaya dan positif.In shaa Allah...semoga impianku jadi kenyataan suatu hari nanti.



Yeayyy Suri da bangunnn.Baru bangun tidur apalagi laparla dia.Cam kita gak,pas bangun tidur g dapur cari makanan.haha.Bila tengok pic ni bambamnye anak mama...ada fries ke pe dalam pipi tu.kiki.

Da borak,da makan.After that gi shoping groceries n then beransur pulangggg=)


Monday, 17 June 2013

Exclusive&Beautiful Handmade Brooch for Aidilfitri June 2013

Assalamualaikum

Alhamdulillah pejam celik dah xlama dah nak puasa.Lagi2 bila dah kua iklan famous bulan puasa cam majerin la,kurma,iklan baju raya dll.hehe.So sempena nak raya ni,Intai Suri ada collection brooch yg sangat ekslusif dan elegan untuk digayakan pada hari raya.Kalau dah xsabar nak tunggu raya nak gayakan,boleh juga gayakan bila nak pergi majlis berbuka puasa.Mesti banyak kan nanti.hehe.

Boleh juga kalau nak lawat page sy Intai Suri dan instagram Intaisuri untuk more updates okay=)

Kalau berminat,cepat2 boleh order through watsapp,pm or text sy ye.


Brooch Vintage Satin Pearl


Brooch Vintage Satin Pearl
RM29/pcs (before postage)
Size 7cm
Open pre-order till Sunday(23 June 2013)
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order


Brooch Vintage Satin


Brooch Vintage Satin
RM25/pcs (before postage)
Size 7cm
Open pre-order till Sunday(23 June 2013)
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order


Brooch Vintage Satin
RM25/pcs (before postage)
Size 7cm
Open pre-order till Sunday(23 June 2013)
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order


Brooch Flower


Brooch Flower
RM19/pcs (before postage)
Size 7cm
Open pre-order till Sunday(23 June 2013)
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order



Brooch Rose


Brooch Rose
Light blue,blue,light pink,peach,mustard,brown,yellow
RM13/pcs (before postage)
Size 7cm
Open pre-order till Sunday(23 June 2013)
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order


Brooch Vintage Curly


Brooch Vintage Curly
Code 01
RM23/pcs (before postage)
Size 7cm
Open pre-order till Sunday(23 June 2013)
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order



Brooch Vintage Curly
Code 02
RM23/pcs (before postage)
Size 7cm
Open pre-order till Sunday(23 June 2013)
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order



Brooch Vintage Curly
Code 03
RM23/pcs (before postage)
Size 7cm
Open pre-order till Sunday(23 June 2013)
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order



Brooch Vintage Curly
Code 04
RM23/pcs (before postage)
Size 7cm
Open pre-order till Sunday(23 June 2013)
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order



Brooch Vintage Curly
Code 05
RM23/pcs (before postage)
Size 7cm
Open pre-order till Sunday(23 June 2013)
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order



Brooch Vintage Curly
Code 06
RM23/pcs (before postage)
Size 7cm
Open pre-order till Sunday(23 June 2013)
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order

Ok then,Happy Shopping=)

Thursday, 13 June 2013

Shawl XL Elyssa June 2013

Assalamualaikum

Okay,ni memang one of my favourite shawl.Sebab apa sebab kain dia lembut,xpayah gosok,lebar n senang nak lilit.Lilitla camne pon tetap nampak cantik okayyy.Xcaya kene try.Sy jual termurah di pasaran.Banyak warna cantik untuk korang melaram haaa=D

Banyak style boleh pakai nak singkat ke labuh ke,turban ke macam2..ni a few style yg sy gayakan untuk shawl nih..boleh banyak lagi sebenarnya..

Boleh juga lawat facebook page sy Intai Suri dan follow my instagram Intaisuri for more updates.tenkiuuuuu:)

\


Shawl XL Elyssa


RM19 excluding postage
Code 01
PM/Whatsapp/Text 0129031043 for order
Material:Cotton Casa
Status:available

Postage Semenanjung:RM10       SS:RM7



RM19 excluding postage
Code 02
PM/Whatsapp/Text 0129031043 for order
Material:Cotton Casa
Status:available

Postage Semenanjung:RM10       SS:RM7



RM19 excluding postage
Code 03
Material:Cotton Casa
PM/Whatsapp/Text 0129031043 for order
Status:available

Postage Semenanjung:RM10       SS:RM7




RM19 excluding postage
Code 04
Material:Cotton Casa
PM/Whatsapp/Text 0129031043 for order
Status:available

Postage Semenanjung:RM10       SS:RM7




RM19 excluding postage
Code 05
Material:Cotton Casa
PM/Whatsapp/Text 0129031043 for order
Status:available

Postage Semenanjung:RM10       SS:RM7




RM19 excluding postage
Code 06
Material:Cotton Casa
PM/Whatsapp/Text 0129031043 for order
Status:available

Postage Semenanjung:RM10       SS:RM7



RM19 excluding postage
Code 07
Material:Cotton Casa
PM/Whatsapp/Text 0129031043 for order
Status:available

Postage Semenanjung:RM10       SS:RM7



RM19 excluding postage
Code 08
Material:Cotton Casa
PM/Whatsapp/Text 0129031043 for order
Status:Sold out

Postage Semenanjung:RM10       SS:RM7




Okay then,Happy shopping=)



Shawl Chiffon Tribal(Wide) June 2013

Assalamualaikum

Shawl nih senang nak bentuk,lebar n labuh  serta ringan.Selesa untuk dipakai n ada piping sekeliling yang nampak menariks=D

Bole juga follow instagram Intaisuri dan like page Intai Suri untuk more updates.


Shawl Chiffon Tribal(Wide)



RM18 excluding postage
Code 01
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order
status:available



RM18 excluding postage
Code 02
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order
status:available



RM18 excluding postage
Code 01
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order
status:available



RM18 excluding postage
Code 04
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order
status:sold out



RM18 excluding postage
Code 05
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order
status:sold out



RM18 excluding postage
Code 06
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order
status:sold out


Happy shopping=)

Soft Cotton Tribal Shawl June 2013

Assalamualaikum

Good Morning,rini rasa bersyukur sangat masih diberi peluang untuk hidup bernafas kat muka bumi ini.Syukur atas nikmat mu ya Allah.

Nampaknya sy kembali meneruskan minat sy untuk jual tudung.Ntahla xtaula suka sangat nak jual shawl and tudung nih xtau kenapa.Mungkin perasaan puas bila org membeli n pakai shawl yang kita jual kan...xpela awal2 memangla slow.Xramai yg recognize lagi tapi xpe yg sy tau sy ada impian which is hanya dengan usaha yg berterusan mungkin dapat dicapai.Xpe biar masa yg menentukan.hehe.

Okay now nak habiskan stok sebab nak masuk shawl baru kan.So jual murah2 jela nih...bole usha kat sini or kat my facebook page Intai Suri or bole follow intagram Intaisuri.


Soft Cotton Tribal Shawl



RM16 excluding postage
Code 01
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order




RM16 excluding postage
Code 02
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order




RM16 excluding postage
Code 03
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order




RM16 excluding postage
Code 04

PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order






RM16 excluding postage
Code 05

PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order






RM16 excluding postage
Code 06
PM/Text/Whatsapp 0129031043 for order

Okay berminat boleh terus whatsapp or text ke my number okay=D

Wednesday, 12 June 2013

Setahun Dah Berlalu..

Assalamualaikum

Pertamanya tahniah untuk diri sendiri sebab da setahun xupdate blog.hihi.Hmm actually byk sangat perkara yang jadi dalam tempoh x berblog nih.Tapi biarl ianya terpahat dalam ingatan sahaja.Whatever it is,life must go on.Berjumpa org baik adalah satu rahmat dari Allah,berjumpa org yang kurang baik pula adalah satu ujian dari Allah untuk melihat kesabaran dan keimanan kita.

Yes,pepatah ada mengatakan"Buat baik berpada-pada,buat jahat jangan sekali"sy sangat sokong peribahasa ni sebab kalau kita terlalu baik ngn orang pon,layan jaga hati sume belum tentu akan dibalas perkara yang sama.Boleh pulak dia sengaja nak sakitkan hati kita.Nak buat kita salah faham,bila kita salah faham,marah plak.Camno tuh?pening kan manusia camni?Xpela cara sy akan jarakkan diri je dari manusia camni.Semoga dia lebih prihatin dengan perasaan orglain kan=)

Xyahla cite psl dia menyakitkan hati je,now dia pon da xde kene mengene ngan hidup sy.Alhamdulillah sgt.(Kalau sy rajin sy akan buat entry pasal dia)

Alhamdulillah atas kehidupan skarang,masih struggle untuk mendapatkan kehidupan yg lebih baik.Semoga Allah permudahkan segalanya.My beloved daughter Nur Aaliya Suri pun dah besar.Dah one year plus.m happy now.Seronok melayan karenah dia yg makin macam2.Yela da makin membesar kan.

Bila hubby cuti mesti we all akan bawak Suri kua ambik angin petang.Lagi2 kat sini memang dekat ngan beach so best sangat jejalan waktu petang.Suri pandai berjalan masa umur setahun so now keje dia berjalan je sana sini.Prektis katanya.kuikui.


Tengok tu bambam kan Suri kat pic nih,kadang nampak Suri ni cam kurus.Slalu nak bagi dia makan banyak,bila dia xnak makan tu risau je tapi bila kawan cakap dia bambam,lega sket.hihi.Masa ni Suri baru pandai nak jalan,so dia cepat penat n takut nak jalan bila nampak org lalu lalang.Tapi xpe Practice makes perfect sygku...


Amboi kecik lg da nak bag Coach ke?haha.Mintak kat daddy.


Okay camnila aktiviti bila hubby cuti,bawak sweetheart jejalan kat taman.Masa Suri xle jalan lagi dlu buntu jugak,so now dia pon da seronok nak jalan.Kita bagi dia jalan n explore dunia luar puas2.Suri nih kalau bawak g kua huk aloh amatla friendly nye,kalau dia jalan ada org pandang dia siap benti tegur lagi...kalau org pndang je xtegur pon dia tegur,punyala peramah.haha..daddy kata ikut dia.mmgla pongggg.sy xperamah sgt.Tapi in shaa Allah bila da kenal boleh macam Bob"mesraaaaaaaa" gitew=D


Bawak Suri tengok Sunset.Sebenarnya mama Suri yg suka tengok.Cantikla kan?memang xboring tengok sunset.Walaupon di tempat yg sama tapi stiap kali capture mesti berbeza.Suka sangat!!!Sometimes ada sekawan burung terbang,kadang nampak kapal terbang.Bagus jugak untuk Suri menghayati keindahan alam ciptaan Allah nih.


Arghhh Subhanallah speechless,so beautiful.


Me and my daughter,i love dis pic n i love her so much.She's adorable n very cute.Semoga Suri terus membesar menjadi anak yg solehah n sygkan mama and daddy.Mama n daddy in shaa Allah akan buat yang terbaik untuk suri hati mama.


Amboi dia tu tgk da pandai berdiri,dah konfiden nak tengok sunset.Kadang kan bila diingat balik dari Suri lahir xle watpe,hanya baring je.Pastu meniarap,merangkak,bertatih,berjalan n now berjalan pun da laju n xlama lagi nak berlari plak rasa masa cepatnye berlalu.Mama plak yg cepat tua.Xpela janji Suri cepat membesar.kiki




Tengok tu my princess.Sama x muka?hihi.Ramai cakap cam daddy dia.Suri ni manja sebenarnya.Suka kene cium.Suke nak menempel kat kita.Setengah budak mesti duk nak berjalan sana sini tapi dia nampaknya masih nak menempel nak kene dukung.Kalau kat umah pon sama,nak kene cium,nak kene peluk.Sayang Suri mama.


Bila hujan kat luar,kita pusing2 dalam mall la ye syg=).Tu kalau puting kat mulut tu,maksudnya ngantuk nak tido dia.




Oh Suri memang suka sup Pizza Hut.Satu mangkuk habis untuk dia jerrr.hihi


Cam mama ngan daddy hantu ayam,Suri pon da mula nampaknya.Lambat suap dia marah kemain.kuikui



Sesekali makan kat luar,tapi hubby kata puas makan kat umah.My hubby mmgla suka makan kat umah.So keje sy mencari resepi yg baru and simple.Tapi dia xkisah pon makan yg sama janji pedas.layyyannnnn........



Tengok kefriendly-an Suri tuh,daddy nak ambik pic dia.Dia g tegur ada kanak-kanak kat belakang kitorang.Xpela syg,bagus sayang jadi friendly tapi jangan jadi gedik ye...huuu...selalu susah hati mama nnti.huhu.

As for now,m happy with my life.Memangla ada perkara yg masih blom dicapai but we r still working on it.Semoga Allah memberkati keluarga kami,dimurahkan rezeki n bahagia sentiasa in shaa Allah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...